Darja Zgonc in Edi Pucer sta se vrnila k Primorskim novicam

Takšen bi bil “tračarski” naslov novice o tem, da sta priljubljena televizijska voditelja na odru Gledališča koper odgovarjala na vprašanja Primorskih novic. Tako Edi Pucer kot Darja Zgonc sta namreč urila svoje novinarske veščine tudi v uredništvu primorskega časopisa.

Edi Pucer in Darja Zgonc sta bila gosta tretjega večera v nizu 
intervjujev na odru. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Edi Pucer in Darja Zgonc sta bila gosta tretjega večera v nizu intervjujev na odru. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > “Ko sem pred kamero, imam vedno občutek da govorim ljudem in ne kameri. To mora biti, če ne, bi zveneli zelo mehansko,” je o delu na televiziji povedala Darja Zgonc. “Imam se za novinarja, ne voditelja. Nacionalka preveč kolobari z voditelji, ljudje se navežejo na obraz, ki ga gledajo vsak dan. Pop TV je imel tu jasno vizijo,” je dodal Edi Pucer. O umiku programov Pro Plusa iz antenskega sistema pa sta povedala, da je to bila poslovna odločitev, na katero nista imela vpliva. “Razvoj gre naprej, če hočeš prenašati določene vsebine na določen način, to delaš prek kabla ne prek etra,” je pojasnil Pucer.

Zgončeva je o novinarskem delu še povedala, da je ena od vrlin novinarja in voditelja tudi ta, da neguje lepo besedo, predvsem pa, da za izrečenim stojijo preverljiva dejstva. “Zavedati se moramo, kakšno moč ima beseda, ki jo izrečemo, ne le slovnično, predvsem vsebinsko. Vsaka beseda mora biti preverjena, za njo morajo stati dejstva.” In dodala: “Pri nas je velikokrat zibelka sovražnega govora prav parlament.”

Na vprašanje, zakaj se je politika v zadnjih letih umahnila iz prvih minut informativnih oddaj, je Pucer odgovoril: “Morda zato, ker ni več tako relevantna. Parlament je postal nekakšen glasovalni stroj, centri odločanja so drugje, najpogosteje v polju ekonomije.”

Občinstvo je lahko prisluhnilo tudi njunim pripovedim o trenutkih, ko ju med vodenjem oddaje popade neustavljiv smeh, o novinarskih zgodbah, ki se ju najbolj dotaknejo, o odrinjenosti Primorske iz nacionalnih medijev in še o marsičem zanimivem iz njinega poklicnega življenja, o čemer boste lahko prebrali v prilogi Sobota.

Pucer in Zgončeva sta bila gosta tretjega večera v nizu intervjujev na odru. V prvih dveh pogovorih je novinarka PN Vesna Humar gostila Deso Muck in Tadeja Toša. NR


Najbolj brano