Danes izredna seja

Župan MO Koper Boris Popovič je sprejel pobudo občinske svetnice Mojce Hilj Trivič in sklical izredno sejo občinskega sveta, ki bo danes ob 10. uri. Na njej bodo razpravljali o namestitvi beguncev.

Razpravljali bodo o namestitvi beguncev.   Foto: Nataša Hlaj
Razpravljali bodo o namestitvi beguncev.  Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Seja ima samo eno točko dnevnega reda, ki se glasi Problematika zagotavljanja prostorskih kapacitet na območju MO Koper za osebe, ki so v Republiki Sloveniji pridobile mednarodno zaščito (tim. integracijska hiša). Dodatnega gradiva za sejo občinski svetniki niso dobili, zato je verjetno, da bosta župan oziroma občinska uprava informacije, dokumente in gradivo pripravila do začetka seje.

“Ministrstvo za notranje zadeve na srečanjih s krajani Škofij ni podalo konkretnega odgovora o svojih namerah z namestitvijo beguncev v KS Škofije razen dejstva, da je pogodba o najemu nepremičnine na Škofijah že podpisana. Kasneje je župan navedel, da bo občina poiskala ustrezne nastanitvene kapacitete znotraj celotne MO Koper za 50 oseb. Kot občinski svetniki imamo pravico in dolžnost vedeti, o katerih nastanitvenih kapacitetah je govora in kje so locirane ter se opredeliti v zvezi s tem,” je zapisala občinska svetnica SDS Mojca Hilj Trivič.

Torej je pričakovati, da bo tudi občinski svet zavzel stališče o namestitvi beguncev na Škofijah oziroma na območju koprske občine, predvsem pa bo zanimivo slišati, katere lokacije naj bi Popovič namenil za namestitev beguncev. V sredo je namreč predlagal, da bi eno od begunskih družin namestili v stanovanje na Škofijah, ki bi bilo primerno za štiri- ali petčlansko družino. Dvosobno stanovanje je last Javnega stanovanjskega sklada MO Koper, nahaja pa se v stanovanjskem bloku v samem centru Škofij.DES


Najbolj brano