Danes bo znano, ali bo Okolje vodil Radojkovič

Novi direktor javnega podjetja Okolje Piran bo verjetno Alen Radojkovič. Nadzorni svet je med kandidati, ki so se prijavili na razpis, izbral njega.

Alen Radojkovič Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Alen Radojkovič Foto: Tomaž Primožic/Fpa

PIRAN > Predlog je posredoval občinski komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ki ga je sprejela in ga bo posredovala občinskemu svetu. Radojkovič je zdaj v Okolju član uprave, je pa tudi član stranke SD in občinski svetnik. Ali ga bodo ostali svetniki podprli, bodo odločali na današnji seji.

Za vodenje Okolja se je potegovalo pet kandidatov. Po neuradnih informacijah so Radojkoviča podprli trije člani nadzornega sveta. Menda pa ni dobil zaupanja dveh predstavnikov zaposlenih, ki naj bi želeli, da bi podjetje še naprej vodil dosedanji direktor Darij Barrile, ki se je tudi prijavil na razpis.

O tem, kako namerava voditi podjetje - če mu bo danes občinski svet podelil mandat - glede na to, da ni prejel glasov predstavnikov delavcev, Radojkovič včeraj ni želel govoriti. Z izjavami želi počakati, dokler ne bo znan izid glasovanja, pravi. HR


Najbolj brano