Dan za ogled Luke Koper

Luka Koper danes devetič zapored pripravlja Pristaniški dan. Med 9. in 18. uro bodo tako utrip slovenskega okna v svet lahko spoznali tudi obiskovalci, ki sicer te priložnosti nimajo. Pristanišče resda vsako leto obišče približno 20.000 ljudi, a gre za organizirane skupine, pravijo v družbi.

Luka Koper danes  devetič zapored pripravlja Pristaniški dan. 
Med 9. in 18. uro bodo tako utrip slovenskega okna v svet 
lahko spoznali tudi obiskovalci, ki sicer te priložnosti nimajo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Luka Koper danes devetič zapored pripravlja Pristaniški dan. Med 9. in 18. uro bodo tako utrip slovenskega okna v svet lahko spoznali tudi obiskovalci, ki sicer te priložnosti nimajo. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Zbirno mesto bo na Ukmarjevem trgu v Kopru, od koder bo Luka Koper brezplačno vozila obiskovalce na ogled pristanišča z avtobusom in s turistično ladjo. Tudi letos so ponudili možnost ogleda pristanišča s kolesom, ogled ene od potniških ladij in ogled kontejnerskega terminala.

Na Ukmarjevem trgu bodo obiskovalci Pristaniškega dne dobili vse informacije o pristanišču, o varovanju okolja ter o tem, zakaj je Luka Koper dobila evropsko nagrado Espo, luški gasilci bodo na ogled postavili svoje starodobno vozilo.

Tam bo tudi otroški kotiček z ustvarjalnimi aktivnostmi za najmlajše obiskovalce, Društvo Morigenos pa bo pripravilo predstavitev delfinov v slovenskem morju, obiskovalci bodo lahko delfina tudi posvojili. Predstavili se bodo tudi aktualni pokalni zmagovalci slovenskega nogometa FC Koper, na ogled pa prinesli tudi pred kratkim osvojeni pokal.

V Kopru bo danes živahno. Pristaniška ulica bo polna stojnic krajevnih skupnosti, ki se skupaj s turističnimi društvi Mestne občine Koper predstavljajo na prireditvi Koper na dlani. Na Gortanovem trgu poteka Festival mikropivovarjev. Na Titovem trgu bodo nastopili Perpetuum Jazzile.

STA


Najbolj brano