Iščejo izvajalca vzdrževalnih del v soseski Nokturno

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) bo izvedla javno naročilo za izvedbo investicijsko-vzdrževalnih del stanovanjskega dela objekta Nokturno na koprskem Markovcu.

Nokturno Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Nokturno Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA, KOPER> V okviru odprtega postopka bo pisne ponudbe mogoče predložiti do 14. julija do 11. ure, javno odpiranje ponudb pa bo sledilo 14. julija opoldne na sedežu DUTB.

Družba za upravljanje terjatev bank bo izvedla javno naročilo za izvedbo del po odprtem postopku s sklenitvijo izvajalske pogodbe. Odprti postopek je postopek, pri katerem lahko vsi, ki imajo interes pridobiti javno naročilo, predložijo svoje ponudbe, pripravljene skladno z vnaprej določenimi zahtevami naročnika iz razpisne dokumentacije, s čimer je zagotovljena najvišja stopnja transparentnosti postopka, so sporočili z DUTB.

DUTB je do stanovanjskega kompleksa z 215 stanovanji prišla maja lani, potem ko je na dražbi premoženja družbe GPG Inženiring v stečaju za sosesko ponudila 23 milijonov evrov.

Kot so tedaj pojasnili v DUTB, je bila terjatev GPG Inženiringa konec leta 2013 prenesena nanje, s sodelovanjem na dražbi pa so svojo terjatev zamenjali za lastninsko pravico nad nepremičnino Nokturno, ki je bila predmet zavarovanja terjatve.

Na ta način so v DUTB želeli aktivno pristopiti k pripravam postopkov za odprodajo predmetne nepremičnine, generirati denarni tok in preprečiti nadaljnje propadanje objekta, kar v stečajnem postopku ni bilo možno, saj je stečajni upravitelj prodajal nepremičnino kot celoto, za kar ni bilo kupca.

STA


Najbolj brano