DUTB po primorsko: od Argoline do Istrabenz Turizma

Zgolj primorski seznam terjatev, ki jih prodaja Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), je za zdaj kratek, a kar zanimiv: Argolina, Agroind Vipava, Istrabenz Turizem in Hotel Marita.

Slaba banka prodaja družbo Argolina, ki je lastnica zazidljivega  zemljišča med izolsko marino in mestnim jedrom.
 Foto: Jaka Jeraša
Slaba banka prodaja družbo Argolina, ki je lastnica zazidljivega zemljišča med izolsko marino in mestnim jedrom.  Foto: Jaka Jeraša

PRIMORSKA > Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je na svojih spletnih straneh objavila seznam terjatev za prodajo. Na njem je za zdaj 23 podjetij oziroma terjatev, ki so skupaj vredne 670,3 milijona evrov. Na vrhu seznama kraljuje terjatev do T-2, ki znaša 150 milijonov evrov. Sledita terjatvi do ACH (105,4 milijona evrov) in podjetja Grep (84 milijonov evrov), zasebnega partnerja iz projekta ljubljanskih Stožic.

Zanimiva je tudi primorska udeležba. Največja je terjatev do Istrabenz Turizma, znaša 22 milijonov evrov. Z več kot pol manjšo terjatvijo, 10,6 milijona, sledi Argolina, podjetje, ki je zasnovalo projekt elitne stanovanjske soseske v Izoli, na izjemni lokaciji med marino in mestnim jedrom. Projekt je ostal zgolj na papirju, podjetje, ki se je zadolžilo do vratu, je prešlo v last Abanke, s prenosom slabih bančnih terjatev pa je lastnica družbe postala slaba banka, DUTB torej.

Slaba banka prodaja še dobrih šest milijonov evrov vredno terjatev do Hotela Marita, ki je od lani v stečaju. Na seznamu se je znašala tudi terjatev do Agroinda Vipave. Znaša 5,2 milijona evrov, slaba banka pa zanjo išče kupca že od decembra lani. Slaba banka bo seznam sproti dopolnjevala. SR


Najbolj brano