Citroen prodajajo za 1,4 milijona evrov

Stečajna upraviteljica finančne družbe Zvon dva Vida Gaberc bo 11. junija v Ljubljani na tretji dražbi vnovič poskušala prodati prostore, ki jih je nekdaj uporabljal Citroen v Kopru. Izklicno ceno je medtem znižala z 1,8 milijona evrov na 1,4 milijona evrov.

Del zapuščenih servisnih in prodajnih prostorov nekdanjega 
Citroena (v spodnjem delu fotografije) bodo sredi meseca za 
izklicno ceno  1,4 milijona evrov že tretjič prodajali na 
dražbi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Del zapuščenih servisnih in prodajnih prostorov nekdanjega Citroena (v spodnjem delu fotografije) bodo sredi meseca za izklicno ceno 1,4 milijona evrov že tretjič prodajali na dražbi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Gre za 17.000 kvadratnih metrov zapuščenih servisnih in prodajnih prostorov na lokaciji med hitro cesto in Semedelo. Morebitni kupec bo pridobil v last 57 odstotkov vseh tamkajšnjih hal.

Te potrebujejo temeljito obnovo, preden bi jih bilo sploh mogoče uporabljati za kakršnokoli dejavnost. Streha zamaka, povsem na novo pa bilo treba namestiti tudi elektro instalacije.

Lastništvo zemljišč in objektov (nekaj več kot 10.000 kvadratnih metrov površine) si delijo Zvon dva holding v stečaju (57 odstotkov), Ceeref trženje (25,1 odstotka), KD Kapital (10,8 odstotka) in podjetje Spira pet (7,1 odstotka).

Banka Reiffeisen ima v tem stečajnem primeru ločitveno pravico, kar pomeni, da ima kot upnica prednost pri poplačilu terjatev na deležu, ki ga prodaja Zvon dva.

V koprski občini so že večkrat pojasnili, da se za nakup ne nameravajo potegovati. Jih pa vsekakor zanima, kaj se bo v prihodnje dogajalo na tem območju. Želijo si, da bi lokacija ob vstopu v mesto dobila urejeno podobo. Namenska raba prostora na tej lokaciji opredeljuje razvoj centralnih dejavnosti (poslovni objekti in podobno).

NH


Najbolj brano