Cimosovo tovarno v Srebrenici tudi uradno prevzel Prevent

Predstavniki skupin Cimos in Prevent BH so danes v Sarajevu s podpisom memoranduma o zaključku prodaje formalno sklenili kupoprodajni postopek Cimosove tovarne v Srebrenici, ki tako od danes dalje deluje v okviru Preventa BH.

 Foto: STA
Foto: STA

KOPER, SREBRENICA > Prodaja dosedanji Cimosovi družbi odpira nove poslovne priložnosti, so ob tem poudarili v Cimosu.

Prodaja srebreniške tovarne je sestavni del procesa operativnega prestrukturiranja skupine Cimos in posledičnega spreminjanja njene strukture ter internih procesov s ciljem postavljanja temeljev za dolgoročno konkurenčno poslovanje in ponovno rast skupine, ki pa bo še naprej prisotna tudi na območju BiH, so v sporočilu za javnost pojasnili v koprski družbi.

Prodaja koncernu Prevent, ki ima pod okriljem v BiH več tovarn in je na evropskem avtomobilskem trgu znana predvsem po krojenju in šivanju prevlek za avtomobilske sedeže, proizvaja pa med drugim tudi zavorne diske, dosedanji Cimosovi družbi s 101 zaposlenim odpira nove poslovne priložnosti v zahodnoevropskem prostoru, so prepričani v Kopru.

Skupina Prevent ima v Srebrenici že eno tovarno in si z odkupom Cimosove obeta sinergijske učinke, ki odpirajo tudi večje možnosti gospodarskega oživljanja kraja in kantona.

STA


Najbolj brano