Cimos bliže prodaji, še ta teden konec pogajanj z Italijani

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) naj bi z italijanskim investitorjem, skladom Palladio Finanziaria, še ta teden končal pogajanja o nakupu Cimosa.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > TV Slovenija je namreč pridobila dogovor, ki ga je italijanski sklad Palladio Finanziaria podpisal s sindikati in vodstvom Cimosa. V njem sklad zagotavlja, da bo v Cimos vložil 35 milijonov evrov svežega kapitala in ne 20, kot je bilo sprva predvideno. Nato bo v dveh letih investiral še 50 milijonov evrov. Plače bodo ostale na ravni veljavnih kolektivnih pogodb. Ne bo pa se mogoče izogniti odpuščanju, je danes poročala TV Slovenija. Za zdaj sicer še ni jasno, koliko ljudi bo v obratih na slovenski in hrvaški strani izgubilo službo, a dogovor predvideva, da bodo odpravnine za 15 odstotkov višje, kot jih predvideva zakonodaja. Italijani se tudi zavezujejo, da bo sedež družbe ostal v Kopru, prav tako obljubljajo, da bodo ohranili blagovno znamko Cimos, piše v sporazumu.

Ne DUTB ne Italijani ne ministrstvo ne komentirajo izjav. A po neuradnih informacijah TV Slovenije je posel zelo blizu zaključnega dejanja.

Spletno uredništvo


Najbolj brano