Čeligo v stečaju

Podjetje Rezidenca Čeligo je v stečaju. Sodišče ga je sprožilo na predlog upnika Banke Koper. Dolgove banki je sodišče skušalo poravnati tudi s prodajo hotela v Luciji, a dražba dvakrat ni bila uspešna.

Dolgove Rezidence Čeligo je sodišče že skušalo poplačati s 
prodajo družinskega hotela.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Dolgove Rezidence Čeligo je sodišče že skušalo poplačati s prodajo družinskega hotela.  Foto: Tomaž Primožic/Fpa

LUCIJA > Koprsko okrožno sodišče je stečaj podjetja Rezidenca Čeligo sprožilo prejšnji teden. Upniki pa imajo do 23. februarja čas, da prijavijo svoje terjatve.

Največji upnik Banka Koper, ki ji Rezidenca Čeligo, oziroma Sandi in Gordana Čeligo dolgujeta dobrih šest milijonov evrov. Da bi ta dolg poravnali, je piransko okrajno sodišče junija in nato še avgusta skušalo prodati družinski hotel v Luciji. Sodišče je njegovo vrednost ocenilo na dvanajst milijonov evrov; a ga je prvič želelo prodati za najmanj 8,4 milijona evrov, drugič pa je ceno spustilo na šest milijonov. Kupca ni bilo.

Zato je Banka Koper predlagala stečaj. Čeligo, ki ga nismo uspelo priklicati, ga je skušal preprečiti še s predlogom za uvedbo prisilne poravnave, a njegov predlog ni bil popoln, niti ga ni dopolnil, zato je sodišče uvedlo stečaj. Za stečajno upraviteljico je imenovalo Ireno Lesjak.

Družinski hotel Čeligo so na mestu nekdanjega penziona postavili pred približno štirimi leti. Leta 2010, pred začetkom gradnje, sta zakonca Čeligo napovedovala, da ju bo gradnja stala 5,3 milijona evrov. Kandidirala sta na razpisu za investicije v turistično infrastrukturo in ministrstvo za gospodarstvo jima je namenilo 1,8 milijona evrov, kar je bila v tistem letu najvišja podpora turističnim infrastrukturnim projektom na Primorskem. V hotelu s štirimi zvezdicami je 28 sob in šest apartmajev. HR


Najbolj brano