“Če gremo do boga, bo dvotirna proga”

S tem in s še nekaj domiselnimi slogani se je sinoči odpravila na tekmo med Mariborom in Koprom skupina iz Črnega Kala, ki je s transparenti mirno protestirala zaradi požarov ob železniški progi in pozivala k čimprejšnji izgradnji drugega tira.

 Foto: Civilna Iniciativa Črni Kal
Foto: Civilna Iniciativa Črni Kal

KOPER > Več kot 70 predstavnikov odbora za peticijo za zaščito vodnega vira in izgradnjo dvotirne proge Divača-Koper, prebivalcev krajevne skupnosti Črni Kal, predstavnikov vaških in agrarnih skupnosti, kmetov, vinogradnikov in oljkarjev ter naravovarstvenikov se je v spremstvu otrok najprej sprehodilo po ulicah Kopra, nato pa so jo mahnili na stadion Bonifika. Tja jih je povabila Mestna občina Koper, ki je sodelovala pri pripravi peticije in jo tudi objavila na svoji spletni strani.

Na transparente so Črnokalci napisali več domiselnih sloganov. Denimo: “Koza nostra j'ma ruga ostra.” “Istra bo nemirna, če ne bo dvotirna.” Ali pa: “Če gremo do boga, bo dvotirna proga.” Opozarjali so na pomembnost ohranitve edinega obalnega vodnega vira, na nemogoče in nevarno življenje ob progi ter zahtevali takojšnjo izgradnjo dvotirne proge Divača-Koper.

Še pred začetkom tekme pa so jim transparente vzeli varnostniki. Politično agitiranje na stadionih je namreč prepovedano. “Nismo vedeli, da so transparenti na stadionu prepovedani,” se je opravičil predsednik sveta KS Črni Kal Janko Sever.

Spletno uredništvo


Najbolj brano