Še 90 dni?

Po uvedbi CPG Nova Gorica v delo se je danes pričelo dokončanje del na trasi hitre ceste Koper-Izola. Dela v predoru Markovec so sicer končana, ostala so le nekatera manjša dela, ki so vezana prav na dokončanje del na trasi in se bodo izvajala sočasno z dokončanjem hitre ceste. Predviden rok za dokončanje del na hitri cesti je 90 dni.

Po uvedbi CPG Nova Gorica v delo se je danes pričelo dokončanje del na trasi hitre ceste Koper-Izola. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Po uvedbi CPG Nova Gorica v delo se je danes pričelo dokončanje del na trasi hitre ceste Koper-Izola. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Izvajalec bo v tem času po pogodbi dokončal vsa gradbena dela na območju navezave hitre ceste na predor Markovec na vzhodni, tj. koprski strani in na zahodni, tj. izolski strani do obstoječe obalne ceste, kjer je v izgradnji tudi priključek Izola s krožnim križiščem, so sporočili z Družbe za avtoceste v RS (Dars).

Pogodba zajema še preostala preddela, zemeljska dela, odvodnjavanje, voziščne konstrukcije, izvedbo prometne opreme, vodnogospodarske ureditve, klic v sili, javno razsvetljavo, elektrovode in krajinsko ureditev območja izgradnje hitre ceste.

Pri tem so na Darsu spomnili, da je gradnja odseka hitre ceste Koper-Izola s predorom Markovec pod investicijsko vrednostjo. Skupna vrednost naložbe v predor in hitro cesto znaša približno 157 milijonov evrov, je ob nedavnem podpisu pogodbe za dokončanje del na hitri cesti pojasnil prvi mož Darsa Matjaž Knez.

Začetek del je v skladu z napovedmi direktorja CPG Kristjana Mugerlija, ki je kot realni rok za dokončanje del tedaj navedel sredino maja. Tako za zdaj vse kaže, da bo promet skozi predor Markovec po devetletni sagi vendarle stekel pred poletjem.

STA


Najbolj brano