Burja zlomila palmo in pometala z zabojniki (foto in video)

Na Cankarjevi ulici v Kopru je pod sunki burje klonila ena izmed palm. Komunalni delavci imajo danes veliko dela tudi s “pospravljanjem” zabojnikov za odpadke, s katerimi je burja pometala zlasti v višje ležečih predelij koprske občine.

 Foto: Ilona Dolenc
Foto: Ilona Dolenc

KOPER > “Palma je bila zdrava, a sunki burje so bili očitno premočni,” so nam pojasnili v komunalnem podjetju Marjetica, potem ko so s Cankarjeve ulice nasproti dijaškega doma odstranili ostanke polomljene palme.

Z drevesi so imeli komunalni delavci v mestu opravka tudi v Kvedrovi ulici in na Krožni cesti, kjer so odstranili dve cedri, ki ju je burja močno upognila.

“Sicer pa imajo naši delavci precej dela z zabojniki ekoloških otokov, ki jih burja prevrača predvsem v višje ležečih naseljih, denimo na Škofijah, v Hrvatinih ...” je še pojasnil Vojko Rotar iz Marjetice.

Ste že slišali za burjin "prah"? Fotografije (v fotogaleriji) z burjinim "prahom" so nam poslali iz piranske Morske biološke postaje in dodali, da so včeraj na oceanografski boji zabeležili že skoraj rekordne valove.

Že zgodaj zjutraj so delavci odstranili tudi del pločevinaste ograde, ki ga je z mirujočega gradbišča ob Barki odneslo na cestišče pred vhodom v Luko Koper.

Burja je prevrnila tudi enega izmed čolnov, privezanih na Moletu, ki domnevno ni v lasti domačinov, pač pa lastnika iz Ljubljane, ki najverjetneje čolna ne bo uspel rešiti.

Sunki burje so ponoči podrli več dreves; med drugim je okoli 4. ure močan sunek vetra podrl drevo na cesto Črnotiče-Podgorje. O dogodku so bili obveščeni dežurni delavci Cestnega podjetja Koper. Okoli 5.30 sta se na cesto Gračišče-Sočerga v občini Koper podrli drevesi, posredovali so delavci Cestnega podjetja Koper, ki so drevesi odstranili s cestišča.

Preberite še: Ponoči sunek burje okoli 180 km/h, motena oskrba z električno energijo (foto)

ILONA DOLENC


Najbolj brano