Brezplačni prevozi do pokopališč in parkiranje

Vse istrske občine razen ankaranske, ki ne premore pokopališča, obveščajo krajane, da so jim konec tedna na voljo brezplačni avtobusni prevozi do pokopališč in parkiranje.

Izolska občina poziva k pravilnemu odlaganju odpadkov, ki 
nastanejo ob obiskovanju grobov. Foto: Maja Pertič Gombač
Izolska občina poziva k pravilnemu odlaganju odpadkov, ki nastanejo ob obiskovanju grobov. Foto: Maja Pertič Gombač

ISTRA > Občani Izole in ostali, ki bodo jutri ter v nedeljo in ponedeljek obiskali izolsko pokopališče, lahko ves dan brezplačno parkirajo na parkirišču pri ladjedelnici.

Ob prazniku, ko se ljudje s prižigom sveč poklonijo spominu na mrtve, v Komunali Izola pozivajo vse obiskovalce pokopališč, da vestno ločujejo odpadke, ki nastajajo pri urejanju grobov. “V zabojnik za bio odpadke odlagamo ovenele rože, plevel in zemlja, v zabojnik za plastiko plastične rože, plastične vaze, cvetlični lončki in podobno. Sveče pa odlagamo v poseben zabojnik z nalepko samo za nagrobne sveče. Ob dnevu spomina na mrtve se količina sveč namreč drastično poveča,” opozarjajo.

Tudi v bližini piranskega pokopališča, v garažni hiši Arze, bo parkiranje jutri in v nedeljo brezplačno. Poleg tega bo Občina Piran tudi letos poskrbela, da bo občankam in občanom na voljo brezplačen avtobusni prevoz do pokopališča v Piranu. Avtobusi bodo vozili na relaciji: avtobusna postaja Lucija - Portorož - Beli Križ - pokopališče Piran - avtobusna postaja Lucija. Odhodi iz Lucije so predvideni ob 9.00, 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00 in 17.00. Odhodi s pokopališča Piran: 9.30, 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30, 16.30 in 17.30.  Na relaciji: avtobusna postaja Piran - pokopališče Piran - Strunjan - Zdravilišče Krka - avtobusna postaja Piran bo avtobus ustavljal na vseh postajališčih v skladu z veljavnim voznim redom.

Brezplačen avtobusni prevoz bo jutri in v nedeljo v sodelovanju z družbo Arriva Dolenjska in Primorska d.o.o. zagotovljen tudi do pokopališča v Škocjanu.

Spletno uredništvo


Najbolj brano