Boris Popovič je Evropski naj župan

Župan Mestne občine Koper Boris Popovič je dobitnik najvišje nagrade Evropski naj župan regije jugovzhodne in srednje Evrope, ki so mu jo podelili včeraj zvečer v Sarajevu, so sporočili iz koprske občine.

Župan Mestne občine Koper Boris Popovič je dobitnik 
najvišje nagrade Evropski naj župan regije jugovzhodne in 
srednje Evrope, ki so mu jo podelili včeraj zvečer v Sarajevu. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Župan Mestne občine Koper Boris Popovič je dobitnik najvišje nagrade Evropski naj župan regije jugovzhodne in srednje Evrope, ki so mu jo podelili včeraj zvečer v Sarajevu. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Gre za prestižno nagrado Evropske neodvisne agencije, časopisa Euromanager in Evropskega združenja managerjev iz Sarajeva. Letošnja razglasitev najuspešnejših managerjev iz tega dela Evrope je bila že 34. po vrsti, najuspešnejšim, ki prihajajo iz 15 držav, pa so za uspehe na različnih področij skupaj podelili 22 nagrad.

Iz Slovenije so nagradili tudi Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije Ifimes oziroma direktorja Zijada Bećirovića in Aljafa Bakhayara, medtem ko je najvišjo managersko nagrado za življenjsko delo prejel predsednik uprave BTC iz Ljubljane Jože Mermal, in sicer za projekt Mesto v mestu. Nagrado Najmanager desetletja je prejelo podjetje Eles in njegov direktor Aleksander Mervar.

Koprskega župana predvsem veseli, da so poleg občank in občanov Mestne občine Koper tudi zunaj meja države prepoznali, da je bila pot razvoja občine, ki so jo začrtali pred skoraj 14 leti, pravilna in da je bila prava odločitev tudi vztrajanje na njej, so še sporočili iz koprske občine.

Spletno uredništvo


Najbolj brano