Bodo v Ankaranu delali red piranski redarji?

V ankaranski občini trenutno nihče ne bdi nad nepravilnim parkiranjem in drugimi področji, ki so v domeni redarske službe. Sodelovanje s koprsko občino ni bilo možno, o skupni redarski službi se Ankarančani zdaj dogovarjajo s piransko občino.

V Ankaranu od januarja nihče ne bdi nad nepravilnim 
parkiranjem. Ker dogovor s koprsko občino ni bil možen, se 
Ankarančani zdaj o skupni službi dogovarjajo s piransko 
občino. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V Ankaranu od januarja nihče ne bdi nad nepravilnim parkiranjem. Ker dogovor s koprsko občino ni bil možen, se Ankarančani zdaj o skupni službi dogovarjajo s piransko občino. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ISTRA > V obeh občinah bodo svetniki o tem razpravljali na seji prihodnji teden. Podrobnosti o tem, kako bi delovala skupna redarska služba, še niso dorečene. Iz gradiva za sejo je razbrati le nekaj najosnovnejših dejstev; denimo, da bi imela skupna služba sedež v Piranu ter da bi denar od kazni “pokasirala” tista občina, v kateri se je prekršek zgodil. Kot temeljni razlog za ustanovitev Medobčinskega inšpektorata in redarstva navajajo prihranek, saj da bo občinama polovico stroškov sofinancirala država.

Zaradi ustanovitve skupne službe bo treba zamenjati pečate, table v poslovnih prostorih ter napise na vozilih in uniformah. Koliko novih redarjev bo potrebno zaposliti v Ankaranu? Oziroma, ali se bodo na delo v Ankaran vozili piranski redarji? O tem se morajo župana in strokovne službe še dogovoriti.

Dogovor, da naloge inšpektorata v Ankaranu opravlja koprska služba, ni bil možen. Kot poroča Radio Koper, so nekateri ankaranski občinski svetniki vsakršno sodelovanje zavračali, češ, da so jih prav redarji v preteklosti kaznovali, tudi če to ni bilo upravičeno.

Ankaranski župan Gregor Strmčnik je za Primorske novice danes potrdil, da so jim glede vzpostavitve medobčinskega inšpektorata še najbližja stališča s piransko občino. “Po mojem mnenju je to edini racionalen pristop. Ankaransko-piranska skupna služba pa se mi zdi dober zametek skupne obalne redarske službe, h kateri bi v prihodnje seveda povabili tudi preostali dve občini, Koper in Izolo,” dodaja Strmčnik.

ID


Najbolj brano