Bodo potrebovali izreden prevoz?

Lastnik dveh večjih bivalnih prikolic, ki že nekaj mesecev kazita manjše gramozno parkirišče v dolini Strunjana, je imel do sobote čas, da ju odstrani. Zdaj so na potezi piranski inšpektorji.

Ker lastnik dveh mobilnih hišic ni odpeljal, lahko zdaj to  na 
njegove stroške stori piranski občinski urad za inšpekcijo in 
redarstvo. Foto: Nataša Hlaj
Ker lastnik dveh mobilnih hišic ni odpeljal, lahko zdaj to na njegove stroške stori piranski občinski urad za inšpekcijo in redarstvo. Foto: Nataša Hlaj

STRUNJAN >Ker do sobote lastnik ni odstranil dveh mobilnih hišk, ki sta parkirani v Strunjanu, lahko zdaj to stori piranski občinski urad za inšpekcijo in redarstvo, in sicer na lastnikove stroške. Občinski inšpektor je namreč že pred časom izdal odločbo o odstranitvi. V piranski občini pa se bodo morali soočiti z manjšo logistično težavo. “Poiskati bomo morali ustreznega izvajalca, saj bo verjetno nujen izreden prevoz zaradi velikosti prikolic,” pojasnjuje Slavica Tucakov iz piranske občine.

Sicer pa so nezadovoljni tudi domačini in predsednica sveta Krajevne skupnosti Strunjan Marina Knez. “Vsi smo jezni in že kar nekaj časa gledamo te prikolice. Ne vemo, čigave so, vendar se bojimo, da jih bodo zopet hoteli namestiti na kako njivo v Strunjanu. Našim kmetom ni dovoljeno postaviti niti lope, zato seveda ne smemo dopustiti, da bi takšni bivalniki nenadzorovano vznikali v našem kraju,” opozarja.

Spomni, da sta prikolici zdaj parkirani na občinskem zemljišču, zato pričakuje, da bodo odgovorni v Piranu čim prej poskrbeli za rešitev te težave.

NH


Najbolj brano