Bodo Kempinski prodali za “drobiž”?

Vse kaže, da bo najprestižnejši slovenski hotel Kempinski Palace še ta mesec prešel v last srbske družbe MK Group, katerega večinski lastnik je srbski poslovnež Miodrag Kostić. Zanj naj bi avstrijski finančni družbi Heta Asset Resolution (propadle Hypo Bank) odštel le 23 milijonov evrov, štirikrat manj od vloženega denarja v prenovo portoroškega hotela.

Srbski poslovnež Miodrag Kostić naj bi avstrijski finančni 
družbi Heta Asset Resolution (propadle Hypo Bank) odštel le 
23 milijonov evrov za Kempinski Palace, kar je štirikrat manj 
od vloženega denarja v prenovo portoroškega hotela. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Srbski poslovnež Miodrag Kostić naj bi avstrijski finančni družbi Heta Asset Resolution (propadle Hypo Bank) odštel le 23 milijonov evrov za Kempinski Palace, kar je štirikrat manj od vloženega denarja v prenovo portoroškega hotela. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

PORTOROŽ > Potem, ko je ta informacija pricurljala v javnost, naj bi završalo predvsem med drugimi interesenti za nakup hotela Kempinski Palace. Po neuradnih virih Dela sta najmanj dva kupca ponujala Heti precej večje zneske. Ena od avstrijskih družb še zmeraj upa, da ta nakup ne bo opravljen in napoveduje, da bo prihodnji teden dobila bančno garancijo za 80 milijonov evrov, s katerimi naj bi kupila vse hotele portoroškega Istrabenz Turizma, dodaja časnik.

V tem znesku je na malo več kot 30 milijonov evrov ocenjena vrednost Kempinskega Palace, vsi drugi Istrabenzovi hoteli v Portorožu pa na malo manj kot 50 milijonov evrov. Heta Asset Resolution mora dobiti od 13 drugih bank upnic Istrabenza soglasje o izbrisu pobotnic, med njimi se mora s takšnim “popustom” pri prodaji Palacea strinjati tudi DUTB. A kot poroča časnik, so vsi dogovori že sklenjeni.

Spletno uredništvo


Najbolj brano