Bo tretja dražba le privabila kupce?

Niti v drugo napovedana dražba za nedokončan skelet izolskega objekta Oktobrska četrta etapa včeraj ni bila uspešna. Stečajni upravitelj Stavbenika Valter Stepan napoveduje novo dražbo, najverjetneje že čez dva meseca, in tedaj pričakuje, da se bo kateri od interesentov vendarle opogumil.

Decembra 2011 so  sneli gradbene odre,  gradnjo pa je Stavbenik zaradi pomanjkanja denarja  ustavil že pred tem.    
        Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Decembra 2011 so sneli gradbene odre, gradnjo pa je Stavbenik zaradi pomanjkanja denarja ustavil že pred tem.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Za vnovično prodajo nedokončanega objekta se Valter Stepan zavzema, ker se je za nakup objekta v zadnjih dneh zanimalo veliko interesentov. “Še v petek me je poklicalo več posameznikov in vprašalo, če lahko 280.000 evrov varščine vplačajo tik pred začetkom dražbe. To pa, seveda, ni bilo mogoče,” nam je včeraj pojasnil.

Tokratna izhodiščna cena je bila 2,8 milijona evrov. Kolikšna bo nova, stečajni upravitelj včeraj še ni vedel. Možno je, da se bo odločil za likvidacijsko vrednost objekta, ki znaša 2,454.000 evrov, saj je večina izklicnih cen na ponovitvenih dražbah prav v višini likvidacijskih vrednosti. Preden bo dorekel novo ceno, se bo uskladil s sindikalnimi predstavniki več kot 100 nekdanjih delavcev, ki jim Stavbenik dolguje eno plačo in odpravnine.

Če bi projekt Oktobrska res prodali za poldrugi milijon evrov, bi lahko skoraj milijon namenili za poplačilo delavcev. Ostalo bi šlo ločitvenemu upniku, NLB, ki ima na zemljiščih ob Ulici Oktobrske revolucije vpisanih za 1,6 milijona evrov hipotek. Stepanu se zdi zelo pomembno tudi, da bi nekdo vendarle končal projekt, ki so ga ustavili kmalu potem, ko so ga začeli. “Predvideva 76 stanovanj, dva poslovna prostora in 208 parkirnih mest, pomemben je tudi za razvoj Izole,” je prepričan.

MIRJANA CERIN


Najbolj brano