Bo center vodil Kobal?

Čeprav so štirje od šestih kandidatov za direktorja Centra za kulturo, šport in prireditve (CKŠP) izpolnjevali razpisne pogoje, občinska komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ni izbrala nobenega. Slišati pa je, da bo CKŠP dobil vršilca dolžnosti direktorja - znanega režiserja Borisa Kobala.

Boris Kobal Foto: Andraž Gombač
Boris Kobal Foto: Andraž Gombač

IZOLA > Komisija za mandatna vprašanja pojasnil ne daje, po neuradnih informacijah pa naj bi Borisa Kobala za vršilca dolžnosti direktorja izbrali, ker ni zadostil zahtevam razpisa.

Takšno odločitev naj bi sprejela komisija skupaj z županom Igorjem Kolencem, botrovalo naj bi ji dejstvo, da je zdajšnji v.d. direktorja CKŠP Branko Pišlar že tretji mesec v pokoju in je v centru z 22 zaposlenimi prisoten kvečjemu 60 ur mesečno.

V županovem kabinetu informacij (še) ne potrjujejo. “Odločitev o tem, ali bomo za direktorja CKŠP objavili nov razpis ali podaljšali oziroma sklenili novo vedejevstvo, bo sprejeta v prihodnjih dneh,” skopo navajajo. A če bi se odločili za nov razpis, bi to pomenilo, da bi bil center brez prvega moža še vsaj tri mesece in bi ga Pišlar občasno vodil vse do poletja, kajti kandidata komisije za mandatna vprašanja mora potrditi občinski svet. Župan pa je še pred koncem lanskega leta opozoril, da CKŠP potrebuje temeljito finančno prestrukturiranje. Kolenc si je tudi zadal, da v tem mandatu zgradi nov objekt kulturnega doma, v katerem domuje center.

Ali je v igri za v.d. direktorja, smo vprašali tudi Kobala. Vendar ni želel dati izjave, češ da nima nobenih informacij. MC


Najbolj brano