Bo Luka zaradi razrešitve Veselka tožila Požarja?

Luka Koper se bo pritožila na sodbo koprskega sodišča, ki je ugotovilo, da so nekdanji nad-zorniki pod vodstvom Janeza Požarja septembra leta 2012 nezakonito razrešili nekdanjega predsednika uprave Gregorja Veselka.

Janez Požar in Gregor Veselko Foto: Tamino Petelinsek
Janez Požar in Gregor Veselko Foto: Tamino Petelinsek

KOPER > “Po skrbni preučitvi sodbe in z vidika dobrega gospodarstvenika smo se odločili, da se bomo na sklep sodišča pritožili,” so včeraj pojasnili v Luki. Vprašali pa smo jih, ali bodo ukrepali proti Požarjevim nadzornikom, ki so sprejeli nezakonit sklep o raz-rešitvi in družbi povzročili poslovno škodo.

S pritožbo so se sicer v upravi Luke na prvi pogled postavili na stran Požarjevih nadzornikov. A možnosti, da bi od Požarja in drugih nadzornikov, ki so izglasovali nezakonit sklep terjali poplačilo škode, niso izključili. Kot kaže, želijo najprej končati vse sodne postopke v tej zadevi, čeprav naj njihova pritožba ne bi imela prav veliko možnosti za uspeh. Odprt je še postopek na delovnem sodišču v Kopru, kjer naj bi Gregorju Veselku zaradi predčasne odpovedi delovnega razmerja v Luki pripadlo tudi 70.000 evrov odškodnine. Ko bo končan tudi ta, pa bodo razmišljali tudi o tem, od koga izterjati škodo.

KATJA GLEŠČIČ


Najbolj brano