Bivši minister Maher odstranil črno gradnjo v Seči

Bivši minister za infrastrukturo in prostor Igor Maher je sam odstranil črno gradnjo v Seči, ki je bila na zemljišču že leta 2004, ko ga je kupil, poroča spletni portal Žurnal24. Že prejšnji lastniki so si prizadevali za legalizacijo, vlogo za legalizacijo pa je vložil tudi Maher, a z njo po poročanju spletnega portala očitno ni uspel.

Z vlogo za legalizacijo objekta v Seči bivši minister ni uspel. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Z vlogo za legalizacijo objekta v Seči bivši minister ni uspel. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

SEČA > Odločbo, da mora objekt porušiti, je Igor Maher prejel maja 2013, a je takrat napovedal pritožbo, končalo pa se je tako, da je objekt sam odstranil. Maherja so z ministrskega mesta po le dveh delovnih dneh odnesli sumi, da je stavba, ki jo je sam opisal kot klet in dejal, da jo uporablja za shrambo orodja, črna gradnja.

Maher je za klet dal vlogo za gradbeno dovoljenje, ki pa jo je upravna enota zavrgla, saj so na podlagi njegovega opisa ugotovili, da gre za enostaven objekt, za katerega gradbeno dovoljenje ni potrebno. A inšpektor je na terenu ugotovil, da ni povsem tako, Maher je moral za "legalizacijo" odstraniti nadstrešek, potem je inšpektor postopek ustavil, še poroča portal.

STA


Najbolj brano