Bi najeli Ukmarjev trg? Nič lažjega, za 400 evrov je vaš!

V koprski občini so se očitno odločili, da je za manj kot 400 evrov, kolikor jih bo za uporabo javne površine kapnilo v proračun, vredno za promet povsem zapreti Ukmarjev trg in s tem prebivalcem mesta in obiskovalcem za dober dan in pol otežiti iskanje prostih parkirnih površin. Trg je najela agencija New Moment iz Ljubljane - za dogodek zaprtega tipa, so bili skrivnostni.

Ukmarjev trg je od koprske občine za slabih 400 evrov najela 
ljubljanska agencija New Moment za zasebnega naročnika.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Ukmarjev trg je od koprske občine za slabih 400 evrov najela ljubljanska agencija New Moment za zasebnega naročnika.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Ukmarjev trg je bil nedostopen od torka od 22. ure do danes do 5. ure zjutraj. Koprska občina je v obvestilu o zapori zapisala, da je lokacija tik ob morju rezervirana za poseben poslovno-promocijski dogodek zaprtega tipa. Za kaj natančno gre, nismo uspeli izvedeti. Takšno pojasnilo pa je - pričakovano - še bolj podžgalo voznike, ki so včeraj obtičali pred zaporo.

Vlogo za uporabo javne površine je oddalo podjetje za komunikacije New Moment iz Ljubljane. Za uporabo 600 kvadratnih metrov velike javne površine na Ukmarjevem trgu so odšteli 302 evra, za prekomerno obremenitev pa dodatnih 83 evrov.

Ko smo v agenciji New Moment spraševali, za kakšen dogodek gre, so bili redkobesedni. “Zadeva ni za objavo. Gre za zasebni dogodek, naš naročnik pa ne želi biti medijsko izpostavljen. Spoštovali bomo njegovo zahtevo po diskretnosti,” je vse, kar smo uspeli izvedeti pri Katji Iskra. Naše poizvedovanje pa jih je očitno tako zmotilo, da so našemu fotografu tamkajšnji varnostniki celo poskušali preprečiti fotografiranje prireditvenega prostora na trgu. Ob odru in šotoru je bilo opaziti prestižne avtomobile, kdo vse bo prišel na dogodek pa včeraj ni bilo mogoče izvedeti.

V obvestilu, ki so ga iz občine poslali medijem, so sicer zapisali, da občane prosijo za strpnost in razumevanje, a so ti svoj gnev zaradi zaprtja parkirišča prav kmalu prelili v razjarjene zapise na spletnih omrežjih. Eden od spletnih komentatorjev je, denimo, predlagal, da bi bilo bolj smiselno in voznikom prijaznejše, če bi za tovrstne dogodke ponujali v najem ploščad na potniškem terminalu. “Tam ni ovir za nikogar, prebivalci središča mesta pa bi normalno dihali...,” je ugotavljal.

V koprski občini sicer zagotavljajo, da v poletnih mesecih ni predvidenih novih tovrstnih prireditev. Vlogo za uporabo javne površine sicer lahko na občino pošlje vsak in nato čaka, ali mu bodo občinske službe prižgale zeleno luč. Zanimivo bi bilo sicer vedeti, kateri kriteriji vplivajo na ugoden razplet.

NATAŠA HLAJ


Najbolj brano