Bavčar presenečen nad navedbami, da naj bi oškodoval Istrabenz

Po pravnih mnenjih, ki so jih pripravili odvetniki za Istrabenz, naj bi Igor Bavčar holdinško družbo pri poslih z delnicami Intereurope oškodoval za več milijonov evrov, poroča današnje Delo.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Davčna uprava je z računov podjetij Istrabenzove skupine pobrala za skoraj milijon evrov neplačanih davščin iz obdobja, ko je Bavčar vodil nekdaj paradnega konja primorskega gospodarstva, piše Delo.

Nad Igorjem Bavčarjem, nekdanjim prvim možem holdinške družbe Istrabenz, visi grožnja večmilijonske odškodninske tožbe. Po informacijah Dela namreč v pravnih mnenjih odvetniških pisarn, ki so bila pripravljena za Istrabenz, piše, da obstajajo pravne podlage za vložitev odškodninske tožbe, prav tako naj bi odvetniki ocenili, da je Bavčar pri svojem delovanju storil kaznivo dejanje oškodovanja družbe, ki jo je vodil.

Igor Bavčar ni želel odgovarjati na vprašanja časnika Delo, je pa več povedal za spletni portal siol.net. "Presenečen sem nad navedbami o tem, da naj bi pri poslih z delnicami Intereurope oškodovali Istrabenz. Kolikor mi je znano, je bilo celotno trgovanje z delnicami Intereurope finančno zelo ugodno za Istrabenz, ki je s tem ustvaril nekajmilijonski dobiček. To je verjetno tudi razlog, da se zdajšnje vodstvo Istrabenza pritožuje zoper odločbe Dursa," je zatrdil Bavčar.

"Poslovanje Istrabenza je bilo vseskozi revidirano, izvedenih je bilo tudi nekaj posebnih revizij, ki niso nikoli ugotovile nič spornega. Sicer se s trgovanjem z vrednostnimi papirji v Istrabenzu nisem ukvarjal. Ti posli so bili sestavni del poslovanja holdinske družbe in v pristojnosti drugih članov uprave in svetovalcev," je še dodal za siol.net.

NR


Najbolj brano