Barmar dobi koprsko ribarnico

Ribarnico na koprski tržnici v lasti propadlega Delmarja bo z novim letom prevel nov najemnik, to je piransko podjetje Barmar, ki je stečajnemu upravitelju poslalo najboljšo ponudbo. Dosedanji najemnik Marinblu pa se bo moral umakniti. Za ribarnico so se sicer potegovali štirje trgovci z ribami.

Nov najemnik nekdanje Delmarjeve ribarnice na koprski tržnici bo piransko podjetje Barmar.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Nov najemnik nekdanje Delmarjeve ribarnice na koprski tržnici bo piransko podjetje Barmar.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Za najem Delmarjeve ribarnice na koprski tržnici je bilo že ob stečaju Delmarja septembra letos največ zanimanja. V prvem zbiranju ponudb je najboljšo ponudbo - 1000 evrov najemnine na mesec - poslalo podjetje Marinblu v lasti Rozane Šuštar. A stečajni upravitelj Delmarja Andrej Marinc je že takrat povedal, da ta najem velja le do konca leta, saj je z zbiranjem ponudb za vse Delmarjeve ribarnice hitel samo zato, da kljub stečaju ne bi bile niti en dan zaprte.

Novembra je objavil novo zbiranje ponudb za oddajo ribarnic v najem za leto 2015. Za ribarnico na koprski tržnici je tokrat najboljšo ponudbo poslalo piransko podjetje Barmar v lasti Radovana Minića. “Slišal sem, da sem izbran, pošte s to novico pa še nimam v roki,” je povedal včeraj. “V ospredju ponudbe bodo sveže ulovljene ribe. To Koprčani od ribarnice tudi pričakujejo, ne pa zamrznjenih in gojenih rib,” poudarja Minić. Obljublja še, da bo v ribarnici zaposlil tiste prodajalce, ki so tam delali v času Delmarja. “So izkušeni in imajo 'svoje' kupce, ki vedo, da jim lahko zaupajo,” napoveduje.

Minić je želel koprsko ribarnico najeti že v prvem zbiranju ponudb, a je bil prepozen. Takrat se je pritožil in trdil, da bi sam lahko ponudil 3000 evrov mesečne najemnine in ne le 1000 evrov, kot je ponudil Marinblu. Sodišče je pritožbo zavrnilo in ugotovilo, da je bil postopek izbire korekten. Minić še ne želi povedati, koliko je ponudil v novem zbiranju ponudb, priznava pa, da vendarle manj kot 3000 evrov. “To ne bi šlo. V koprski ribarnici pričakujem poslovanje s pozitivno ničlo, več ne. Moja osnovna dejavnost in vir zaslužka sta sicer prodaja in dostava svežih rib po ribarnicah po Sloveniji.”

Stečajni upravitelj je zbiral ponudbe tudi za druge Delmarjeve ribarnice po Sloveniji, vendar ni bilo veliko povpraševanja. V Luciji, Sežani in Domžalah bodo najemniki tudi v letu 2015 ostali isti, za ribarnico v Novi Gorici pa se ni zanimal nihče. Marinc v stečajnem postopku izolskega Delmarja do konca decembra še zbira terjatve; seznam bo znan konec januarja, prav tako tudi vrednost stečajne mase. Ravno jutri pa bo na sedežu Delmarja javna dražba 19 vozil Delmarjevih kombijev.

KATJA GLEŠČIČ


Najbolj brano