Balet in glasba v Piranu

Nov poletni festival v Piran vsak večer do 16. avgusta prinaša glasbo in ples, pa tudi lutkarske predstave, izbor za miss turizma in še kaj.

Prvi večer Poletnega festivala Piran je napolnil Tartinijev trg  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Prvi večer Poletnega festivala Piran je napolnil Tartinijev trg  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PIRAN > Vreme se je usmililo nedeljske otvoritve novega piranskega festivala, ki je na Tartinijev trg privabil množico obiskovalcev. Uživali so v nastopih baletnikov, plesalcev in glasbenikov, med njimi baletke Tijuane Križman Hudernik, plesalke flamenka Ane Pandur Predin, plesalcev Romane Fičur in Siniše Bukinca, pevke Tonje Senčar ...

S prireditvami, ki jih v sodelovanju z različnimi društvi organizirata piranska izpostava javnega sklada za kulturne dejavnosti in Društvo baletnih umetnikov, želijo popestriti dogajanje v mestu in dati možnost umetnikom, da se predstavijo.

Oder na Tartinijevem trgu bo tako danes ob 20. uri gostil lutke brez meja, ki prihajajo v Piran v sklopu Puf festivala. Za njimi bodo nastopili kvartet rogov in mladi slovenski baletniki. Na Prvomajskem trgu bo ob 20.30 zapel zbor učiteljev iz Slovaške in Portoroški pevski zbor. Jutri bo sledil koncert skupine Teddy bears, v petek pa se bosta v Tartinijevi hiši predstavila violinistka Petra Herič in pianist Primož Urbanc, na trgu pa bo 40-letnico delovanja obeležila skupina Spomin.

Prihodnji četrtek bodo v sklopu festivala izbirali tudi miss turizma, ki bo novembra Slovenijo zastopala na svetovnem izboru za miss turizma. Festival bodo sklenili 16. avgusta z gala baletnim večerom udeležencev mednarodnega baletnega in plesnega seminarja Danc`s Piran.

NR


Najbolj brano