Avtobusi skozi predor, Žusterna bo razburjala

Od ponedeljka, 20. marca, od 10. ure bodo tudi avtobusi med Piranom in Koprom vozili skozi predor Markovec, in ne več po obalni cesti. To pomeni, da ne bo več postajališč v Žusterni in Semedeli, v smeri proti Kopru pa avtobusi prav tako ne bodo več ustavljali na postajališčih Koper Pristan in Izola Mehano.

V ponedeljek ob 11. uri bodo zaprli obalno cesto med 
Koprom in Izolo, ves promet, vključno z avtobusnim, bo 
stekel skozi predor Markovec.  Foto: Mok
V ponedeljek ob 11. uri bodo zaprli obalno cesto med Koprom in Izolo, ves promet, vključno z avtobusnim, bo stekel skozi predor Markovec.  Foto: Mok

KOPER > Šele danes je dokončno znano, kako bo zaradi zapore obalne ceste urejen linijski potniški pomet med Piranom in Koprom. V družbi Arriva Dolenjska in Primorska so namreč še včeraj s skupaj s pristojnim ministrstvom iskali najprimernejšo rešitev preusmeritve javnega linijskega avtobusnega prometa. Danes so jo našli - avtobusi bodo vozili skozi predor, čeprav so bili sprva tudi predlogi, da bi vozili čez Markovec.

V smeri iz Kopra bo od ponedeljka, 20. marca, od 10. ure linija potekala do postajališča Koper Soča, od tam pa bodo avtobusi nadaljevali vožnjo po hitri cesti do izvoza Izola proti Cankarjevem drevoredu (ravno skozi krožišče pri bencinskem servisu OMV) do postajališča Izola Mehano. Od tam naprej bodo vozili po veljavnem voznem redu.

V smeri iz Izole (oziroma Pirana) bodo avtobusi vozili po Cankarjevem drevoredu do krožišča pri bencinskem servisu OMV ravno na uvoz na hitro cesto proti Kopru. Pri tem ne bodo ustavili na avtobusnem postajališču Izola Mehano (v smeri proti Kopru). Po izhodu iz predora Markovec bodo zavili na izvoz Koper Center/Semedela. Avtobusi bodo ustavili tudi na postajališču Mandrač in nato nadaljevali vožnjo do postajališča Koper Soča, od tam pa bodo vozili po voznem redu do avtobusne postaje Koper.

V največji zagati se bodo znašli potniki, ki so doslej vstopali oziroma izstopali v Žusterni. Tega postajališča namreč ne bo več. V družbi Arriva Dolenjska in Primorska, da bodo potnikom s postajališč Žusterna (v obe smeri), Semedela (v obe smeri) in Koper Pristan (v smeri proti Kopru) omogočili prevoz do Pirana in nazaj s postajališča Tržnica (Koper Soča) v kombinaciji z linijami 5 in 6 mestnega prometa Koper.

Potnike s postajališč Žusterna, Semedela in Koper Pristan, ki so marca kupili mesečno vozovnico na relaciji Koper-Izola-Piran, prosijo, naj se oglasijo na avtobusni postaji Koper. Na prodajnem mestu Arrive jim bodo v sodelovanju z Mestno občino Koper do konca šolskega leta zagotovili brezplačno mesečno vozovnico za mestni promet Koper.

SR


Najbolj brano