Avditorij išče najemnika kavarne

Portoroški Avditorij išče najemnika za kavarno v pritličju stavbe. Zanjo pričakuje najmanj 607 evrov mesečne najemnine, kar je skoraj pol manj, kot je plačeval dosedanji najemnik Mladen Škerbec. Avditoriju je dolžan kar nekaj najemnin, ki jih poplačuje s kompenzacijo, a dolg vseeno ostaja.

Izklicna mesečna najemnina za kavarno v pritličju Avditorija je 607 evrov.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Izklicna mesečna najemnina za kavarno v pritličju Avditorija je 607 evrov.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Dosedanji najemnik Kavarne v Avditoriju Mladen Škerbec zanjo skrbi že več kot 25 let. Pogodba, ki so jo podaljševali vsakih pet let, pa se izteče v sredini marca. Avditorij zdaj novega najemnika išče z javnim zbiranjem ponudb. Izklicna cena mesečne najemnine je dobrih 607 evrov, čeprav je Škerbec plačeval 1100 evrov mesečno. “Ko je bila Kavarna oddana dosedanjemu najemniku, ni bilo niti razpisa. Zdaj želimo stvari urediti tako, kot je prav. Zato smo tudi naročili cenitev in tako določili ceno,” razloge za pocenitev pojasnjuje direktor Avditorija Portorož Marko Česnik.

Ponudbe bodo zbirali do 27. februarja, na razpis se namerava prijaviti tudi Škerbec. Vprašanje pa je, ali bo njegova vloga veljavna, saj je v razpisu tudi pogoj, da prijavitelj ne sme biti nič dolžan občini ali Avditoriju. Škerbec pa Avditoriju dolguje dobrih 23.000 evrov za najemnine in stroške Kavarne. “Dolg res obstaja, poravnavamo ga s kompenzacijami, tako da pripravimo pogostitve za Avditorij,” pojasnjuje. Prav v tem mesecu naj bi bilo nekaj dogodkov, ki bodo dolg znižali. To potrjuje tudi Česnik, a ugotavlja, da se dolg vseeno kopiči, saj kompenzacij ni toliko, da bi ga z njimi poplačali.

Ne glede na to, kdo bo novi najemnik Kavarne, bo Avditorij pogodbo z njim sklenil za nedoločen čas, odpovedni rok pa bo eno leto. Izklicna cena 607 evrov je ugodna, gostinec pa bo zanjo dobil lokal s 130 kvadratnimi metri, prostor z 20 kvadratnimi metri za pripravo hrane in 110 kvadratnih metrov vrta oziroma terase ob Avditoriju. Kavarno bo lahko imel odprto vsak dan od 8. do 22. ure, obvezno pa najmanj dve uri pred predstavami, ki lokalu prinesejo največ obiska. Sam pa bo lahko poskrbel še za dodatni program.

HR


Najbolj brano