Argo začasno odprl vrata, uporabniki odnašajo svojo lastnino (video)

Potem ko je slaba banka pred tremi tedni zaprla območje nekdanje tovarne Argo v Izoli, katero so pred dobrim letom zasedli mladi Izolani in v njej skušali izpeljati dejavnosti, za katere ni ne prostora ne posluha v Izoli, je danes v Argo spustila nekaj nekdanjih uporabnikov.

 Foto: Alenka Penjak
Foto: Alenka Penjak

IZOLA > Od njih je zahtevala osebni dokument, kdor ga ni želel pokazati in dovoliti varnostnikom, da ga zapišejo, pa tega ni mogel storiti. Med tistimi, ki so vstopili noter, je bila tudi stand up komičarka Ljuba Miljušević, ki je v Argu decembra lani izpeljala svoj stand up nastop in obenem prinesla nekaj pripomočkov, da bi bilo bivanje v zaskvotanem prostoru prijetnejše.

V Argu je ostalo veliko predmetov, katere so bili Argonavti prisiljeni pustiti, ko je prostore nenadoma zaprla in jim dostop do njih onemogočila slaba banka. Eden od Argonavtov nam je povedal, da bi želeli boljšo komunikacijo z izolsko občino, za katero upajo, da bo končno razumela stisko mladih Izolanov, ki že vrsto let nimajo niti enega samega prostora za druženje ali ustvarjanje v Izoli, ter da bi skupaj poiskali prepotreben prostor.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano