Argo za ribiški muzej

Izolski občini se je uresničila velika želja. Stavbe nekdanje tovarne Argo so postale njena last, v njih pa občina načrtuje ribiški muzej.

V Argu naj bi nastal ribiški muzej, katerega si občina še zmeraj 
izjemno želi. Foto: Alenka Penjak
V Argu naj bi nastal ribiški muzej, katerega si občina še zmeraj izjemno želi. Foto: Alenka Penjak

IZOLA > Stavbe nekdanje tovarne Argo so bile v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank, občinski svetniki pa so na četrtkovi seji rade volje potrdili sklep o prenosu lastništva tamkajšnjih objektov na lokalno skupnost. V lasti občine bodo poslej vsi grajeni objekti in dimnik, ostala zemljišča pa zaenkrat ostajajo v lasti slabe banke. V prostorih, ki jih je dobro leto dni uporabljala tudi izolska mladina, občina še zmeraj vidi muzej ribištva in predelovalne industrije rib z dodatnimi spremljevalnimi programi.

Izolski svetniki so se na nadaljevanju 19. redne seje strinjali tudi s predlogom, ki bo naredil občinsko upravo “vitkejšo”. Službo za razvoj turizma, podjetništva in mednarodno sodelovanje naj bi ukinili, njene pristojnosti pa prenesli na urad za gospodarske dejavnosti, investicije in komunalni razvoj.

Mario Gasparini častni občan

Občinski svet se je tudi strinjal s predlogom komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja o podelitvi občinskih priznanj in nagrad. Tako so naziv častni občan občine Izola podelili Mariu Gaspariniju, plaketi z zlatim grbom občine so podelili Maksu Filipčiču in samostanu sester uršulink.

Svetniki so se prav tako strinjali, da s poslovnimi prostori in stanovanji, ki so v lasti občine, ne bo več upravljal urad za upravljanje z občinskim premoženjem, pač pa Komunala Izola. S 1. oktobrom bodo združili urad za urejanje prostora in urad za upravljanje z občinskim premoženjem. Sprejeli so tudi sklep, da bodo pri sprejemanju proračuna za leto 2018 za 100.000 evrov zvišali sredstva, namenjena opremljanju OPPN Šared. Denar so z rebalansom proračuna prerazporedili za ureditev obalne ceste.

ALENKA PENJAK


Najbolj brano