Areno Bonifika so napolnili študenti

Tradicionalna študentska športna prireditev Čista desetka je dočakala že 18. izvedbo. Areno Bonifika je danes napolnilo približno 200 študentov, ki so se pomerili v desetih športnih disciplinah.

 Foto: Matej Kekič
Foto: Matej Kekič

KOPER > Gre za medfakultetno tekmovanje, kjer se točke desetih športnih disciplin, v katerih sodelujejo študentje, seštevajo. Na koncu ekipa z največ osvojenimi točkami prejme status najboljše fakultete in prehodni pokal Čiste desetke.

Čista desetka je tradicionalna športno-družabna prireditev, ki jo prirejata Študentska organizacija Univerze na Primorskem in Univerzitetna športna zveza Primorske v sodelovanju z Univerzo na Primorskem in Študentskim svetom Univerze na Primorskem na Rektorjev dan, predavanj prost dan.

“Šport na Univerzi na Primorskem je nekaj vsakdanjega, zato je vsebina, ki se izvaja na Čisti desetki, študentom blizu in se ji čutijo pripadni. Obisk se spreminja glede na vpis študentov, se pa vedno zadržujemo nekje pri številki nad 200 študentov,” je povedal Marko Juretič, koordinator vsebin univerzitetnega športa.

Študentje so povedali, da se dogodka udeležujejo zaradi druženja, zabave ter zastonj majice in kosila. Mednje so se - kajpak v športnih kratkih hlačah - danes pomešali tudi trije kandidati za rektorja primorske univerze - sedanji rektor Dragan Marušič in njegova protikandidata Rado Pišot in Roberto Biloslavo.

BLAŽKA POKLIČ


Najbolj brano