Arabske TV zvezde obiskale Primorsko

Danes je Primorsko obiskala ekipa arabskih televizijskih zvezdnikov s snemalno ekipo produkcijske hiše RTB Productions iz Libanona, ki je pri nas posnela eno od epizod arabskega resničnostnega šova Stars on board (v prevodu Zvezde na krovu). Obiskali so Piran, Izolo, Sečoveljske soline, Brkine in Križno jamo.

Neshan Der Haroutiounian in Nadine Tarabay sta se veselila 
ogleda Primorske. Foto: Eva Branc
Neshan Der Haroutiounian in Nadine Tarabay sta se veselila ogleda Primorske. Foto: Eva Branc

PRIMORSKA > S potniško ladjo Norwegian Jade je danes v Koper poleg drugih potnikov priplula ekipa arabskih pevskih in filmskih zvezd, ki je na različnih lokacijah na Primorskem s snemalno ekipo produkcijske hiše RTB Productions iz Libanona za priljubljeno arabsko televizijo MBC TV Arabia posnela eno od epizod arabskega resničnostnega šova Stars on board ali v prevodu Zvezde na krovu. Gre za arabsko različico MTV televizije, ki dosega približno 100 milijonov gledalcev.

“Z nami so navezali stik maja, poslali smo jim nekaj naših predlogov programa, nato so izbrali, kar jih je zanimalo,” je pojasnil direktor turistično razvojne agencije Autentica, Matjaž Primc, ki je za zvezdnike organizirala izlete po Primorski in jim uredila snemanje ter srečanja z domačini na več turistično zanimivih točkah. Po prvotnem načrtu naj bi ena skupina odšla na voden ogled Pirana, na sprejem k tamkajšnjemu županu Petru Bossmanu in na kosilo. Druga ekipa naj bi odšla na ogled peke kruha ob vznožju Brkinov, tretja na jamarski treking v Križno jamo, četrta v Sečoveljske soline in peta na ribiško ladjico v Izolo. Nekoliko jim je sicer ponagajalo vreme, saj so se ravno ob prihodu križarke nad Koper zgrnili oblaki, ploha pa je ohladila ozračje. Na potniškem terminalu je zvezdnike čakalo enajst kombijev in mini bus ter vodniki, ki so jih odpeljali do želenih destinacij.

“Prej je deževalo kot iz škafa, a nam je všeč,” je o prvih vtisih v Kopru povedal voditelj Neshan Der Haroutiounian in dodal, da želijo predvsem izvedeti, kako domačini živijo v Sloveniji in s čim se ukvarjajo. “Presenečeni smo bili nad dežjem, vem pa, da je to zares lepa dežela,” je pojasnila predstavnica producentov Nadine Tarabay, medtem ko so čakali, da zvezdniki vendarle pridejo s potniške ladje.

EVA BRANC


Najbolj brano