Ankarančani oddajajo lokale na plažah

Do začetka poletne sezone bo ankaranska občina z razpisom poiskala najemnike gostinskih lokalov na plaži v Valdoltri, študentskem taboru in Jerneju. Razpise naj bi objavili v kratkem.

Priljubljena lokacija v Valdoltri čaka na najemnika.
Priljubljena lokacija v Valdoltri čaka na najemnika.  

ANKARAN > “Lokale bomo oddali tistim, ki bodo oddali najboljšo ponudbo, druge zadeve ne igrajo nobene vloge,” zatrjuje ankaranski župan Gregor Strmčnik. Na očeh je predvsem lokal v Valdoltri, kjer so se lani pred lokalnimi volitvami s koprskim županom Borisom Popovičem družili njegovi podporniki in takratni ankaranski županski kandidat Gašpar Gašpar Mišič. Lansko leto je plaža v Valdoltri dobila tudi tuš, delavci koprske Komunale pa so jo končno začeli čistiti in urejati, kar so Ankarančani pripisali Mišičevim in Popovičevim predvolilnim potezam. Lokale je lani še oddajala koprska občina.

Ker koprska in ankaranska občina doslej še nista uspeli z delitveno bilanco, gre tudi pri oddaji lokalov in objavljanju razpisov za še nerazdeljeno premoženje, zato bo Ankarančanom soglasje k oddaji morala dati tudi koprska občina. Strmčnik je prepričan, da s tem ne bo težav in da Koprčani ne bodo nagajali. “Ta bojazen je odveč, saj smo podobne postopke že izpeljali. Res gre za nerazdeljeno premoženje, vendar s temi območji zdaj upravlja občina Ankaran, zato koprska občina tega pravzaprav niti ne more preprečiti. Pa tudi povsem nesmiselno bi bilo, da bi v obdobju, ko se dogovarjamo in urejamo vse potrebno za sporazumno delitveno bilanco, nagajala pri oddaji objektov za tri mesece poletne sezone,” pravi Strmčnik.

TT


Najbolj brano