Agrario bi zanimalo zemljišče Surovine

Najbližji sosedi koprske Surovine, ki s svojo industrijsko dejavnostjo dolgoročno verjetno ne bo več dobrodošla v urbanem okolju Ulice 15. maja, sta Rižanski vodovod in Kmetijska zadruga Agraria. Direktorja obeh smo vprašali, koliko je za okolico moteče zbiranje surovin in ali bi jih zanimal odkup zemljišč, če bi se Surovina preselila drugam.

Robert Fakin Foto: Jaka Jeraša
Robert Fakin Foto: Jaka Jeraša

> Zdravko Hočevar, direktor Rižanskega vodovoda: “Zdajšnja lokacija Surovine zagotovo ni najprimernejša. Soočamo se s smradom, motečim hrupom, promet pred našo stavbo pa ovirajo tovornjaki s prikolico, ki tukaj obračajo in manevrirajo svoja vozila. Nam ni v interesu pridobiti zemljišče Surovine, temveč njihova selitev. Mislim, da bi se lahko drugje primerneje ukvarjali s svojo dejavnostjo, saj tukaj nimajo možnosti širitve.”

> Robert Fakin, direktor KZ Agraria: “Predelava surovin seveda ne sodi v našo okolico, saj se vendar ukvarjamo s trženjem ekoloških proizvodov. Surovini smo ponudili zamenjavo z našim zemljiščem v Dekanih, vendar se zadeva ni izšla, ker so se pojavile težave z okoljevarstvenim dovoljenjem. Če se bodo morebiti selili drugam, se bomo potegovali za nakup njihovega zemljišča, kjer bi lahko uredili parkirne površine in morda skladišče pod šotorom.”


Najbolj brano