Actual IT prevzel ljubljansko družbo Itelis

Koprska družba Actual IT je v petek podpisala pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža družbe Itelis iz Ljubljane. Tako prihaja do združitve kompetenc in tehničnega znanja na področju SAP sistemov, so sporočili iz Actuala IT, kjer ne navajajo, koliko je prevzem vreden.

Koprska družba Actual IT je prevzela družbo Itelis iz Ljubljane. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprska družba Actual IT je prevzela družbo Itelis iz Ljubljane. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Itelis je podjetje z desetimi zaposlenimi, ki je v letu 2016 ustvarilo 1,4 milijona evrov prihodkov na področju vzdrževanja poslovnih sistemov, s posebnim poudarkom na implementaciji SAP sistemov. “S tem nakupom je družba razširila svoj portfelj na segment manjših in srednjih podjetij, povečala svojo pozicioniranost na tržišču ter ojačala razmerje do principala,” so poudarili v Actual IT.

Kot je pojasnil Gregor Veselko, predsednik uprave Actuala IT, ki je na trgu informacijskih rešitev prisotno več kot 20 let, so z vstopom v Itelis pridobili tehnične kompetence, uspešneje bodo podprli tudi manjša in srednja podjetja. “Postajamo kompetenčni center za SAP rešitve v širšem geografskem prostoru, povsod tam, kjer smo preko skupine DBA vpeti v pomorske, logistične in druge posle,” je dodal.

Actual IT je namreč od aprila 2015 v večinskem lastništvu italijanske skupine DBA Group, ki je z vstopom v lastništvo uresničilo svojo strateško usmeritev nadaljnje širitve v Sloveniji in drugih državah v sosedstvu.

Skupina DBA je skoraj hkrati v Italiji ustanovila družbo Actual Italia, preko katere bo s slovenskim tehnološkim znanjem in kompetencami vstopila v veliki projekt upravljanja s premičnimi zapornicami, ki nadzorujejo plimovanje v beneški laguni, tako imenovani projekt MOSE Venezia.

STA


Najbolj brano