60 strani pripomb na prvi pomol

Na agenciji za okolje so včeraj glede podaljšanja prvega pomola v koprskem pristanišču soočili pripombe predstavniki Luke Koper in mestne občine. Obe strani imata 15 dni časa za odgovor na pripombe.

Od okoljevarstvenega soglasja je odvisno, ali bo Luka Koper 
dobila gradbeno dovoljenje za podaljšanje prvega pomola. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Od okoljevarstvenega soglasja je odvisno, ali bo Luka Koper dobila gradbeno dovoljenje za podaljšanje prvega pomola. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LJUBLJANA, KOPER > Podaljšanje prvega pomola je sicer strateška naložba Luke Koper, ocenjena na 270 milijonov evrov. Načrti so vključeni tudi v državni prostorski načrt za pristanišče. Ali bodo gradbeno dovoljenje dejansko dobili, pa je odvisno od okoljevarstvenega soglasja, ki ga predhodno izda agencija za okolje.

V Mestni občini Koper so pripravili kar 60 strani pripomb, v postopek pa se je vključila tik pred zdajci kot stranska udeleženka. Že konec lanskega leta so sicer občinski svetniki sprejeli sklep, da nasprotujejo podaljšanju prvega pomola.

Po včerajšnji predstavitvi pripomb imata obe strani, tako mestna občina kot Luka, 15 dni časa za odgovor na pripombe, po proučitvi katerih bo agencija za okolje odločila glede okoljevarstvenega soglasja. Če ga bodo dobili, v Luki Koper predvidevajo, da bi lahko gradbeno dovoljenje dobili v prihodnjem letu.

Pomol bi podaljšali za sto metrov, tako da bi bil skupno dolg 700 metrov. Dokumentacija za presojo vplivov na okolje je bila junija in julija v obravnavi na koprski upravni enoti in na spletu, vendar nanjo tedaj ni prispela nobena pripomba.

NR


Najbolj brano