21. avgusta o vnovičnem imenovanju nadzornice Sabine Mozetič

Uprava Luke Koper je na spletnih straneh Ljubljanske borze danes objavila nov sklic skupščine delničarjev, ki bo potekala 21. avgusta. V začetku meseca je morala družba preklicati skupščino, sklicano za 8. julij, saj je bila ta sklicana prepozno. Delničarji bodo prihodnji mesec med drugim odločali o vnovičnem imenovanju nadzornice Sabine Mozetič.

Delničarji bodo prihodnji mesec med drugim odločali o 
vnovičnem imenovanju nadzornice Sabine Mozetič. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Delničarji bodo prihodnji mesec med drugim odločali o vnovičnem imenovanju nadzornice Sabine Mozetič. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Uprava Luke Koper je prejšnji sklic skupščine objavila 8. junija, torej en dan prepozno. Sklic skupščine delniške družbe je namreč treba objaviti vsaj 30 dni pred zasedanjem, šteti pa je treba celih 30 dni.

Podobne težave je imela tudi Krka, ki je junija izpeljala skupščino, nato pa dan kasneje razveljavila sklepe, saj je do skupščine prišlo prekmalu. Skupščina je bila namreč sklicana 19. maja, izvedena pa 18. junija. Uprava Krke je novo skupščino sklicala za 20. avgust.

Delničarji Luke Koper bodo na skupščini 21. avgusta med drugim odločali o uporabi bilančnega dobička za leto 2014, ki je dosegel 14,59 milijona evrov. Uprava družbe tudi v danes objavljenem sklicu predlaga, da se del bilančnega dobička v znesku 8,54 milijona evrov uporabi za izplačilo dividend v vrednosti 61 centov bruto na delnico. Po predlogu uprave bi se preostanek bilančnega dobička razporedil med druge rezerve.

Temu pa nasprotujejo Mali delničarji Slovenije. Napovedali so, da bodo na skupščini podprli delitev kar najvišje možne dividende, saj so pričakovali, da bo država kot največji lastnik predlagal nasprotni predlog. Delničarji bodo na skupščini med drugim odločali še o podelitvi razrešnice upravi in nadzornemu svetu za lansko leto.

STA


Najbolj brano