200 evrov kazni za meter prekratko varnostno razdaljo

Izkušnjo s koprsko prometno policijo, ki jo je včeraj delila z javnostjo uporabnica facebooka, bi zlahka uvrstili v rubriko “saj ni res, pa je”. Kazen, ki jo je za komaj zaznaven prometni prekršek prejel njen oče, je naletela na vsesplošno zgražanje spletnih komentatorjev.

 Pri 46 kilometrih na uro je voznik za 1,1 metra zgrešil 
predpisano varnostno razdaljo. Foto: Vir: Facebook
Pri 46 kilometrih na uro je voznik za 1,1 metra zgrešil predpisano varnostno razdaljo. Foto: Vir: Facebook

KOPER >S fotografije prejete kazni, ki jo je uporabnica Kaja Zmaja objavila na svojem facebook profilu, je razbrati, da je voznik prekršil predpis o varnostni razdallji. Koprski prometni policisti so izmerili, da je pri hitrosti 46 kilometrov na uro vozil za vozilom pred njim z razdaljo - pozor! - 23,9 metra namesto predpisanih 25 metrov.

“Osebno nimam nič proti policajem, jih imam kar nekaj v družini, ampak tole dejansko ne bo šlo lepo (in tiho) skozi. Kar je preveč, je pa preveč!” je osupla uporabnica zapisala na facebooku. “Dragi Slovenčki, ko se boste danes vozili po cestah, pazite na varnostno razdaljo in imejte s sabo meter. Kajti, če boste vozili le kak meter manj, kot je priporočena varnostna razdalja, bo sledila kazen. V našem primeru je to 200 evrov,” je še dodala.

Za Primorske novice je še pojasnila, da prekrška ni storila ona, pač pa njen 60-letni oče, ki je, kot zatrjuje, preudaren voznik, in je, odkar vozi, morda storil dva prekrška. “Pri tej objavi ne gre za gonjo proti policistom,” je poudarila. “Policiste spoštujem, spoštujem delo, ki ga opravljajo. Vendar me je razjezila kazen za nekaj, kar določamo 'na oko'. To se mi zdi iskanje dlake v jajcu ali pa mogoče celo histerično polnjenje državnega računa brez meja.”

Nič manj začudeno in zgroženo, kot je bila sama ob prejemu kazni, so se na njeno objavo odzvali številni drugi uporabniki facebooka. V 24 urah jih je skoraj 500 delilo objavo, ki že začela krožiti tudi po elektronski pošti.

Na koprsko policijsko upravo smo naslovili vprašanje, ali takšna kazen vendarle ni prestroga in preveč pikolovska. Odgovor nanj še čakamo.

ILONA DOLENC


Najbolj brano