15 evrov za dnevno parkiranje namesto globe

Z današnjim dnem Komunala Koper pričenja z izvajanjem nadzora nad pravilnostjo uporabe javnih parkirišč, so zapisali v sporočilu za javnost.

Komunalni nadzorniki z izvajanjem odloka pričenjajo danes, 
pri čemer bodo v prvem tednu uporabnike parkirišč zgolj 
obveščali o novostih, ki se obetajo.
Komunalni nadzorniki z izvajanjem odloka pričenjajo danes, pri čemer bodo v prvem tednu uporabnike parkirišč zgolj obveščali o novostih, ki se obetajo. 

KOPER > Nadzor nad primerno uporabo parkirišč in plačilom parkirnine na parkiriščih bodo izvajali tako imenovani “komunalni nadzorniki”, ki bodo na terenu ugotavljali, ali je na parkirišču parkirano vozilo po izteku časa, za katerega je bila plačana parkirnina; brez parkirnega listka; z neveljavnim abonmajem; po izteku časa, za katerega je bila plačana parkirnina, ki ne predvideva izdaje parkirnega listka.

V primeru ugotovljene nepravilnosti bodo komunalni nadzorniki na vozilo namestili obvestilo o vložitvi predloga za začetek postopka o prekršku in uporabnika parkirišča obvestili o ugotovljeni neplačani parkirnini.

Z obvestilom bo uporabnik parkirišča pozvan k plačilu nadomestila za dnevno parkiranje v višini 15 evrov za vsa parkirišča, z izjemo peščenega parkirišča za koprsko tržnico ter parkirišč “parkiraj in se odpelji”, kjer je nadomestilo za dnevno parkiranje pet evrov. Če voznik v predpisanem tridnevnem roku ne bo plačal celodnevne parkirnine, bo izvajalec javne službe kot oškodovanec o svojih ugotovitvah obvesti občinski inšpektorat, ki bo zoper kršitelja uvedel prekrškovni postopek.

Novost temelji na lani sprejetih spremembah občinskega odloka, ki ureja upravljanje javnih parkirišč. “Ukrep ni represivne narave in pomeni približanje uporabnikom javnih parkirišč, katerim je ponujena dodatna, prijaznejša možnost, da se s plačilom celodnevne parkirnine izognejo prekrškovnemu postopku, v katerem je predpisana globa za fizične osebe 40 evrov,” so zapisali.

Komunalni nadzorniki z izvajanjem odloka pričenjajo danes, pri čemer bodo v prvem tednu uporabnike parkirišč zgolj obveščali o novostih, ki se obetajo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano