110 let Pihalnega orkestra Marezige

Kulturno društvo Pihalni orkester Marezige je pred dnevi priredilo slavnostni koncert ob 110. obletnici delovanja.

Častni Gallusovi znački so podelili Petru Marancini in Marčelu 
Štoku. Foto: Matevž Kocjan
Častni Gallusovi znački so podelili Petru Marancini in Marčelu Štoku. Foto: Matevž Kocjan

MAREZIGE > Godbeniki so koncert slavnostno začeli s skladbo Concerto d'amore nizozemskega skladatelja Jacoba de Haana. Sledil je nagovor predsednika orkestra Mateja Bržana. Naslednja skladba na repertoarju marežganskih godbenikov je bila skladba Willyja Fransena Ratafia. V znak zahvale je predsednik društva podelil plakete za dolgoletno podporo. Prejeli so jih Mestna občina Koper, KS Marezige, koprska območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti, Zveza kulturnih društev MOK, Glasbena šola Koper in Rižanski vodovod Koper.

Orkester je publiko nato spet popeljal v svet glasbe, in sicer s skladbo Pops in the spots belgijskega skladatelja Rolanda Kernena. Za popestritev večera je poskrbel gost orkestra, kantavtor in poustvarjalec istrske glasbene kulturne dediščine, Rudi Bučar.

Ob tem pomembnem dogodku so glasbeniki prejeli tudi Gallusove značke, in sicer bronaste značke (za več kot pet let udejstvovanja na področju glasbene aktivnosti), srebrne značke (za več kot deset let udejstvovanja) in zlate značke (za več kot petnajst let udejstvovanja). Orkester je podelil tudi dve častni Gallusovi znački (za več kot 35 let udejstvovanja), in sicer Petru Marancini, ki je v orkestru aktivno sodeloval 45 let, in Marčelu Štoku, ki je bil v orkestru aktiven polnih 59 let.

Orkester je nato ob spremljavi Bučarjevega petja zaigral pesem Šaltinka. Za zaključek so zaigrali še pesem Spirit of' 69 skladatelja Kurta Gaebleja. NR


Najbolj brano