“Napovedane imamo večinoma italijanske goste”

Vodenje družbe Hoteli Metropol so novi lastniki zaupali 34-letnemu hotelirju Aleksandru Volašu. Danes ga čaka prvi delovni dan po uradni zamenjavi lastnikov. Napoveduje, da bodo hotele na griču sv. Lovrenca odpirali postopno, v žepu pa že imajo kar nekaj rezervacij gostov. Volaš je prej več let vodil Hotel Koper in Hotel Aquapark v Žusterni v lasti Term Čatež.

Aleksander Volaš
Aleksander Volaš 

> Kako bo potekalo odpiranje vaših hotelov?

“Najprej bomo odprli Grand hotel Metropol in sicer že ta petek. Zdaj imamo polne roke s pripravo hotela za sprejem gostov. Najavljenih imamo kar nekaj gostov. Gre večinoma za Italijane, ki bodo zapolnili približno polovico zmogljivosti tega hotela.”

> Z odprtjem ostalih hotelov pa boste še malo počakali ...

“Ne prav dolgo. Rožo bomo odprli 20., Lucijo pa 22. februarja, ko se začenjajo šolske počitnice. Le Barbara bo še počakala - odprli jo bomo 4. junija.”

> Novi lastniki so poleg družbe prevzeli tudi 69 dosedanjih zaposlenih. Ste se že srečali z njimi?

“Seveda sem, pogovarjali smo se o vsem, kar je treba. Nekaj delavcev se izobražuje in usposablja, nekaterih pa ni v službi, saj koristijo dopust ali presežne ure. Vsekakor pa imamo veliko dela s pripravami na odprtje hotelov.”

> Hoteli, ki so jih kupili novi lastniki, so doslej sodili neposredno pod Hotele Bernardin, zdaj pa so dobili svojega šefa. Kje bo vaša pisarna?

“V Metropolu.” SR


Najbolj brano