Na Univerzi na Primorskem upad izplačanih avtorskih honorarjev

Na včerajšnje razkritje KPK, da so subjekti javnega sektorja fizičnim osebam v zadnjih enajstih letih prek avtorskih in podjemnih pogodb izplačali za več kot milijardo evrov, se je danes v sporočilu za javnost odzval tudi rektor Univerze na Primorskem Dragan Marušič.

Rektor Univerze na Primorskem Dragan Marušič Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Rektor Univerze na Primorskem Dragan Marušič Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > “Iz javno razpoložljivih podatkov so razvidna sistematična prizadevanja Univerze na Primorskem, ki so se začela neposredno z začetkom aktualnega mandata konec leta 2011. Gre za skrbno načrtovano reorganizacijo finančnega in kadrovskega poslovanja, ki izkazuje dejanski upad izplačanih avtorskih honorarjev iz povprečja prejšnjega mandata v višini 109.407,13 evrov na mesec, na povprečje skupaj 40.270,67 evrov mesečno aktualnega mandata. Slednje danes pomeni manj kot 2-odstotni delež skupnega proračuna Univerze na Primorskem, ki se namenja izplačilom avtorskih honorarjev,” je izpostavil rektor Dragan Marušič v sporočilu za javnost.

Komisija za preprečevanje korupcije je v četrtek razkrila, da so subjekti javnega sektorja fizičnim osebam v zadnjih enajstih letih prek avtorskih in podjemnih pogodb izplačali za več kot milijardo evrov. Pri tem se je ministrica za izobraževanje, znanost in šport Stanka Setnikar Cankar znašla na drugem mestu zaslužkarjev, saj je v omenjenem obdobju poleg redne plače prejela še za 636.068,98 evra honorarjev. Danes je premierju Miru Cerarju ponudila svoj odstop.

NR


Najbolj brano