Zobozdravnica je zdaj v šoli

Po enoletni prekinitvi nadaljujejo s popotresno statično sanacijo zgornje stavbe Zdravstvenega doma Tolmin. Zobno ordinacijo za odrasle so začasno preselili v prostore zobne ordinacije za otroke v šolskem centru.

Med statično sanaciji vogalov bodo povečali zobozdravstveno ordinacijo. Foto: Neva Blazetič
Med statično sanaciji vogalov bodo povečali zobozdravstveno ordinacijo. Foto: Neva Blazetič

TOLMIN > S posegi na vzhodnem delu stavbe so začeli že proti koncu leta 2013. Večino dela so opravili, potem pa je dotok državnega potresnega denarja usahnil. Z letošnjo odobritvijo dodatnega denarja za zaključevanje potresne obnove v Posočju so se odprle možnosti tudi za dokončanje statične sanacije zdravstvenega doma.

Zobozdravstvena ordinacije za odrasle je edina, ki so jo v morali seliti iz stavbe. Možnosti so bile, glede na to, da ima zdravstveni dom v šolskem centru dve zobozdravstveni ordinaciji za otroke.

Zobozdravnica Bojana Kavčič Fortunat ne ve, koliko čas bodo na nadomestni lokaciji. “Obljubljali so do novega leta, bomo videli. Za paciente je vse enako, razen lokacije. Delamo po istem urniku z isto telefonsko številko. Naročene smo obveščali, informacije so na spletni strani ...” pojasnjuje.

S statično obnovo vogalov na tem koncu stavbe so se odprle možnosti za sočasno funkcionalno izboljšanje v notranjosti. “Čakam na sestanek z vodstvom in arhitektko, da bomo dorekli, kaj bi spremenili,” pravi zobozdravnica, ki se veseli boljših pogojev za delo.

Ker so se zobozdravniki v preteklosti izselili na svoje s koncesijo, v zobozdravstvenem delu stavbe deluje samo še ena ambulanta. Čakalnica je zelo velika. Zato razmišljajo, da bi ordinacijo povečali.

NEVA BLAZETIČ


Najbolj brano