Zmeren potresni sunek v bližini Bovca

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 20.47 zabeležili zmeren potresni sunek. Po preliminarnih podatkih je bilo žarišče potresa v bližini Bovca.

Žarišče potresa je bilo v bližini Bovca. Foto: Leo Caharija
Žarišče potresa je bilo v bližini Bovca. Foto: Leo Caharija

BOVEC > Ljudi v Bovcu je potres presenetil, nekatere prestrašil, da so prišli iz hiš, je za STA povedal tiskovni predstavnik Občine Bovec Milan Štulc. Vendar so se že vrnili na domove, Štulc je povedal, da so bovške ulice prazne.

Preveril je tudi pri občinskem štabu Civilne zaščite, kjer so mu povedali, da nimajo podatkov o morebitni materialni škodi ali poškodovanih prebivalcih. Prav tako nimajo nikakršnih podatkov o tem, da bi potres morebiti sprožil kakšen plaz, tudi ceste so na tem območju normalno prevozne.

Iz Urada za seizmologijo in geologijo so še sporočili, je bila preliminarno ocenjena magnituda potresa 4,1. Ocenjujejo, da učinki potresa v širšem nadžariščnem območju niso presegli V. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci zahodne Slovenije.

Vse, ki ste morebiti zaznali potres, naprošajo, da izpolnete vprašalnik na spletni strani http://www.arso.gov.si/potresi/vprašalnik/.

Spletno uredništvo


Najbolj brano