Žičnica na Kanin naj bi delovala že julija

Na Občini Bovec načrtujejo, da bo ob občinskem prazniku v začetku julija ponovno začela delovati krožnokabinska žičnica na Kanin. Zaključek del je odvisen od dobavljenih rezervnih delov iz Francije. Do začetka zimske sezone pa nameravajo obnoviti tudi samo smučišče na Kaninu.

Na Občini Bovec načrtujejo, da bo ob občinskem prazniku v 
začetku julija ponovno začela delovati krožnokabinska žičnica na Kanin.  Foto: Občina Bovec
Na Občini Bovec načrtujejo, da bo ob občinskem prazniku v začetku julija ponovno začela delovati krožnokabinska žičnica na Kanin.  Foto: Občina Bovec

BOVEC > “Uradno odprtje krožnokabinske žičnice načrtujemo ob občinskem prazniku, ki je 4. julija, na god zavetnika Občine Bovec svetega Urha,” je povedal tiskovni predstavnik bovške občine Milan Štulc.

Do tedaj pa bo treba opraviti še nekaj del, ki so odvisna zgolj od pravočasne dobave še nekaterih delov iz Pome, kot pravi glavni izvajalec del. In če pri tem ne bo težav, bo tudi načrtovano uradno odprtje v predvidenem času, je dejal Štulc.

Obnova kaninske žičnice poteka skladno z dobavo materiala s strani Pome ter njenega podizvajalca Semeja za krmiljenje krožnokabinske žičnice Kanin, pa je povedal Jožef Duhovnik, ki s svojim podjetjem na Kaninu opravlja sanacijska gradbena dela. Dodal je, da vsa dela pospešujejo tako, da bodo ujeli letošnjo poletno sezono, ker bo to pomenilo dopolnitev celotne ponudbe.

Ob tem pa Duhovnik poudarja, da so “žal šele sedaj v podrobnostih opazili, koliko škode so naredili neznani električarji”.

Za začasno upravljanje zgolj krožnokabinske žičnice v tej poletni sezoni se bovška občina dogovarja z družbo Kaskader, saj bodo kot nominirani podizvajalec družbe Dr. Duhovnik do zaključka projekta konec septembra še vedno izvajali tudi rekonstrukcijo ostalih naprav smučišča Kanin.

Družba Kaskader ima za upravljane z žičniškimi napravami ustrezno licenco, poleg tega pa tudi podpisano svetovalno pogodbo z mednarodno priznano družbo na področju upravljanja smučišč PGI management iz Andore.

Za izbiro upravljavca smučišča Kanin bo pravočasno objavljen javni razpis. “Seveda se o delovanju in upravljanju čezmejno povezanega smučišča pogovarjamo in aktivno dogovarjamo tudi z upravljavcem smučišča na italijanski strani Kanina, pri tem obojim veliko strokovno podporo nudijo tudi managerji PGI managementa,” je še povedal Štulc.

Naložba v obnovo je skupaj vredna 5,9 milijona evrov, od tega naj bi po lanskem sklepu vladne službe iz evropskega sklada za regionalni razvoj na Bovškem pridobili 3,8 milijona evrov.

STA


Najbolj brano