Zgradili so opornike in odšli z gradbišča

Kljub lanskim napovedim, da bo nov most čez potok Lokavšček končan maja, se je zalomilo. Cestno podjetje Nova Gorica je končalo opornike, zdaj pa bo gradbišče začasno zaprlo. Denarja za nadaljevanje namreč ni. Kdaj bo, bo znano po sprejemu rebalansa proračuna.

Nov most čez Lokavšček:  gradbeni delavci  so naredili temelje, ker pa občina nima dovolj denarja, so gradbišče začasno zaprli.  Foto: Alenka Tratnik
Nov most čez Lokavšček: gradbeni delavci so naredili temelje, ker pa občina nima dovolj denarja, so gradbišče začasno zaprli.  Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Občinski svet je junija lani sprejel izhodišča, septembra pa še naložbeni projekt za gradnjo nove povezovalne ceste med Ulico Quiliano in Lokavško cesto. Z njo naj bi zagotovili boljšo, varnejšo in hitrejšo povezavo iz šolskega in športnega kompleksa na obrobje mesta in razbremenili območje ob Ulici Quiliano in Vilharjevi ulici. Za lažji dostop do bodoče šole so nameravali preurediti in razširiti križišče omenjenih ulic, na makadamskem območju pred letnim bazenom urediti parkirišče za približno 60 avtomobilov in tri avtobuse.

Ker bo nova cesta prečkala potok Lokavšček, so predvideli nov most s hodnikom za pešce in kolesarsko stezo. Celotna naložba naj bi stala dober milijon evrov, vsa dela pa naj bi končali do letošnje jeseni. A občina ima letos na voljo za most le 150.000 evrov. Na občini so s pojasnili skopi. Potrdili so, da je podjetje CPG Nova Gorica zgradilo opornike mostu in končalo zasip. “Trenutno v proračunu ni denarja za dokončanje mostne konstrukcije. Odločitev, ali in kdaj se z deli nadaljuje, bo znana po sprejemu rebalansa proračuna, predvidoma marca, ko se bo sprejemal tudi načrt razvojnih programov za obdobje od 2015 do 2018,” je pojasnila vodja oddelka za investicije Alenka Čadež Kobol. Kot je dodala, bodo s CPG podpisali aneks k pogodbi za začasno mirovanje gradbišča in podaljšanje pogodbenega roka.

Ker denarja za vse ni, bodo naložbe, ki niso nujne, počakale, tudi nova cesta, potrjuje župan Tadej Beočanin. Letos bodo znova obravnavali celotno območje in odločitev, kje bo v prihodnje glavna prometna povezava do novega šolskega kompleksa, dodaja: “Odpirajo se nekatere nove rešitve, zato ne bomo hiteli. Za letos načrtujemo samo manjšo rekonstrukcijo v križišču Ulice Quiliano z Vilharjevo ulico, s čimer bomo omogočili lažji dostop šolskim avtobusom.”

ALENKA TRATNIK


Najbolj brano