Zgodbe iz sedanjosti in preteklosti

V okviru programa Knjižnica na terenu sta Lavričeva knjižnica Ajdovščina in Krajevna skupnost Slap na domačiji Malik na Slapu gostila literarno srečanje s pisateljem Ernestom Jazbinškom.

V okviru programa Knjižnica na terenu sta  Lavričeva knjižnica 
Ajdovščina in Krajevna skupnost Slap na domačiji Malik na 
Slapu gostila  literarno srečanje s pisateljem Ernestom Jazbinškom (na fotografiji levo z gostiteljico, Majdo Malik).
V okviru programa Knjižnica na terenu sta Lavričeva knjižnica Ajdovščina in Krajevna skupnost Slap na domačiji Malik na Slapu gostila literarno srečanje s pisateljem Ernestom Jazbinškom (na fotografiji levo z gostiteljico, Majdo Malik). 

SLAP > Obiskovalci so pozorno prisluhnili življenjski zgodbi človeka, ki se je po devetih letih neuspešnega zdravljenja pri devetnajstih letih starosti odločil za amputacijo noge v kolku. Invalidnost ga ni omejevala pri aktivnem življenju, ukvarjanje s športom in obiskovanje gora so bili njegov način življenja. V zrelih letih se je lotil pisanja romanov. V romanih Dekle s Polane, Vrnitev v življenje, Šibkost in pogum ter Trdoživa Kozjanka prikazuje resnično življenje preprostih podeželskih ljudi, poseže tudi desetletja v preteklost. Skupna značilnost romanov sta misel, da življenje na dolgi rok poravna vse račune, in optimistični zaključek zgodbe. NR


Najbolj brano