Zemljišča v Kopru, Izoli in Mirnu

Danes je dan dražb za kar nekaj premoženja propadlega Primorja. Stečajni upravitelj bo skušal najti kupce za zemljišče v Izoli, za niz zemljišč v Kopru, za več najemniških stanovanj po vsej Primorski in za zemljišča v mirenski poslovni coni.

Izklicna cena za zemljišče v Izoli je tokrat dobrih 984.000 
evrov, na prvi dražbi je bila za skoraj  300.000 evrov višja. Foto: Mirjana Cerin
Izklicna cena za zemljišče v Izoli je tokrat dobrih 984.000 evrov, na prvi dražbi je bila za skoraj 300.000 evrov višja. Foto: Mirjana Cerin

AJDOVŠČINA > Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec bo na drugi dražbi ponujal pozidano stavbno zemljišče Mala oprema v Izoli, veliko 3351 kvadratnih metrov. Na njem je starejši proizvodno-skladiščni objekt, ki je delno porušen. Izklicna cena je 984.424 evrov. Če bo interes, se bo cena zviševala, sicer se bo nižala.

Na nove lastnike čaka tudi več stavbnih nepozidanih zemljišč v Kopru, na Kozlovičevi ulici, namenjenih gradnji stanovanj. Stečajni upravitelj bo sprva poskusil prodati oba sklopa zemljišč. Izklicna cena bo v tem primeru znašala milijon evrov; če bo za tako prodajo zanimanje, bodo ceno zviševali. Če kupcev za oba sklopa skupaj ne bo, bodo prodajali vsakega posebej.

Že tretjič je na dražbi sedem komunalno opremljenih zemljišč v poslovni coni v Mirnu. Zemljišča so naprodaj posamično, cene se gibljejo od dobrih 66.000 do 101.000 evrov.

Naprodaj bo tudi deset najemniških stanovanj, raztresenih po vsej Primorski. Polovica jih je v Novi Gorici, po eno pa je v Izoli, Ilirski Bistrici, Postojni, Ajdovščini in Šempetru pri Gorici. So različno velika, najmanjše meri dobrih 19, največje pa 67 kvadratnih metrov; prvo je v Izoli, drugo pa v Ilirski Bistrici. Najcenejše je stanovanje v Izoli; izklicna cena zanj (19,4 kvadratnega metra) je 21.613 evrov. Najvišja pa je izklicna cena za 58 kvadratnih metrov veliko stanovanje v Novi Gorici; znaša 67.500 evrov. Vsa stanovanja so v najemu, izjema je postojnsko. SR


Najbolj brano