Združenje mestnih občin Slovenije bo dve leti vodil Matej Arčon

Na današnji seji Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS), ki jo je gostila Mestna občina Ptuj, je bil za predsednika združenja za prihodnji dve leti imenovan novogoriški župan Matej Arčon, za podpredsednika pa župan Mestne občine Celje Bojan Šrot. Doslej je združenje vodil velenjski župan Bojan Kontič.

Na današnji seji Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS), 
ki jo je gostila Mestna občina Ptuj, je bil za predsednika 
združenja za prihodnji dve leti imenovan novogoriški župan 
Matej Arčon. Foto: Mitja Marussig
Na današnji seji Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS), ki jo je gostila Mestna občina Ptuj, je bil za predsednika združenja za prihodnji dve leti imenovan novogoriški župan Matej Arčon. Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > Po današnji izvolitvi za predsednika ZMOS je Arčon povedal: "Prevzem predsedovanja združenja je zame predvsem velika odgovornost, saj bom zastopal interese vseh enajstih mestnih občin v Sloveniji. Zato si bom prizadeval za dobro in konstruktivno sodelovanje združenja z vlado in ministrstvi."

Kot so sporočili iz Mestne občine Nova Gorica, je novi predsednik kot eno osrednjih nalog izpostavil uspešno in učinkovito izpeljavo mehanizma celostnih teritorialnih naložb, za katere je v Sloveniji na voljo 139 milijonov evrov evropskega denarja. "Vse mestne občine si od teh sredstev obetamo sofinanciranje pomembnih naložb v razvoj in napredek mestnih območij," je še dejal Arčon.

Na današnji seji ZMOS so med drugim govorili o letošnjem programu dela združenja, v razpravi pa so se dotaknili predvsem celostnih teritorialnih naložb ter projektov, ki bi jih rada posamezna občina v okviru tega razpisa izvedla.

ZMOS, v katerega je vključenih vseh enajst mestnih občin v Sloveniji, se povezuje s sorodnimi institucijami in organizacijami doma in v tujini ter sodeluje z drugimi pravnimi osebami z namenom pridobitve in aplikacije znanj ter izkušenj s področja lokalne samouprave in gospodarskih ter negospodarskih javnih služb.

STA


Najbolj brano