Zbrali so 1800 evrov za invalidno mladino v Stari Gori

Žensko dobrodelno društvo Briške busklce je minulo soboto na Športnem igrišču Čelo organiziralo dobrodelno prireditev za Fundacijo Vrabček upanja. Društvu je na prvem tovrstnem dogodku v zahodnih Brdih, na katerem so moči združili vinarji, gostinski in nastanitveni ponudniki, čebelarji, obrtniki, kmetje, kulturniki in krajani iz tega predela briške pokrajine, uspelo zbrati kar 1800 evrov za Oddelek za invalidno mladino v Stari Gori.

Žensko dobrodelno društvo Briške busklce je minulo soboto 
na Športnem igrišču Čelo organiziralo dobrodelno prireditev 
za Fundacijo Vrabček upanja.  Foto: Erika Koncut, Livjana Sirk
Žensko dobrodelno društvo Briške busklce je minulo soboto na Športnem igrišču Čelo organiziralo dobrodelno prireditev za Fundacijo Vrabček upanja.  Foto: Erika Koncut, Livjana Sirk

BRDA > “Zelo smo ganjene. Naš cilj je bil ustvariti nekoliko drugačen dogodek, domač, pristen in nabit s pozitivno energijo, kar nam je gotovo uspelo. Z zasnovo dogodka smo navdušili tako obiskovalce kot predstavnike Fundacije Vrabček upanja. Treba pa je poudariti, da gre uspeh pripisati več kot 30 prostovoljcem in celotni ekipi nastopajočih, ki so dobrodelno popestrili sobotno dogajanje na igrišču v Čelu,” pravi predsednica društva Erika Koncut.

Na dogodku so sodelovali lokalni vinarji, čebelarji, gostinski in nastanitveni ponudniki. Svoje so pristavili tudi člani Planinskega društva Brda, gledališka skupina Globočak, plesalke skupin ADC, Tince in Pupa zaplaš, velja omeniti še domačega obrtnika Lucijana Grudino, pa tudi društvo Ajda, domače sadjarje in briške potapljače iz društva Subrda.

Program je obogatila tudi kraljica rebule Katja Erzetič, sicer domačinka iz doline Kožbanjščka, ki je k sodelovanju povabila tudi vinske kraljice terana, Vipavske doline in slovenske Istre, ki so na dobrodelni dražbi prodajale vina iz njihovih okolišev. Prav tako so na dobrodelni dražbi prodali Grudinovo košaro, največ pa so bili obiskovalci pripravljeni ponuditi za vino De profundis, ki so ga iz globin Krčnika v soboto dopoldne potegnili briški potapljači.

Spletno uredništvo


Najbolj brano